View Single Post
Eski 21-03-2013, 16:05   #1
STLMS.DZMN
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-03-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 76
STLMS.DZMN / Teras

Sevgili agaclar.net sakinleri, önce kendimi tanıtayım. Adım Satılmış Dizman Ankara'da oturmaktayım. Yeni bir ev aldım hiç aklımda yokken dubleks teras nasip oldu. Teras düşünmemenin sebebi bütçemi aşması idi nasipte varmış aldık. Tabi tahminimce teras alan herkes gibi, benimde teras dekorasyonu fikirleri kafamda uçuşmaya başladı. Doğayı yeşili sevdiğim için çiçek, sarmaşık ve ağaçlandırma yapmak istiyorum. Hatta sonraki aşamada hobi olarak topraksız tarım yapmak istiyorum. Forum ile tanıştıktan sonra epey sayfaları okudum. Topraksız tarım ile ilgili baya okudum özellikle. Geç kalmadan birşeyler yapmak için sizden yardım istiyorum. Bu arada daha önce hiç birşey ekip dikmemiş biri olarak yazıyorum. Aşağıdaki bilgileride forumdan edindim hep

Öncelikle terasımın ebatı 7x5m gibi birşey göz kararı pek belirleyemem ama bu civarda. 7m olaran taraf ön cephe batıya bakıyor. 5m olan taraf kuzeye bakıyor. Terasın kenarları duvar ile ve bir karış kadar demir ile çevirili. Yüksekliğide yaklaşık 1,20-1,40 civarı falandır. Hafta sonu gündüz resimlerini çekip paylaşmaya çalışırım inşaallah.

İlk olarak yapmayı düşündüğüm. Teras duvarlarına aralıklı olarak uzun saksılar ile

Name:  teras1.jpg
Views: 43709
Size:  76.4 KB

Name:  teras2.jpg
Views: 26074
Size:  76.7 KB

resimlerde görülen çiçek veya benzeri bir çiçek ile sarkıntılarını terasın içine doğru sarkıtarak süslemek. Bu noktadaki sorularımı yönelteyim.

Bu çiçeğin adı nedir? Nerden temin edebilirim? Ekimi **** dikimi ne zaman yapılmalıdır? Uzun ömürlü bir çiçek midir her sene ekimi mi gereklidir?
Buna alternatif olarak önerebileceğiniz bir çiçek varsa onuda kabulüm. Mesajın başında da özellikle Ankarda oturduğumu belirttim iklim konusuda göz ardı edilmesin diye.


İkinci olarak saksıda yetişebilecek konik ladin ve bodur meyve ağaçları yerleştirmek istiyorum. Burda ağaçlar ile ilgili tavsiye bekliyorum bu iklimde yetişebilecek.

Üçüncü olarak 5m lik kenarın karşısında bir duvar var o duvarın büyük kısmına sarmaşık yapmak istiyorum. Forumdan okuduklarım ile Hanımeline kadar verdim. Karar verme sebebim kokusu ve apartman önlerinde gördüğüm için kolay yetişebildiğini düşündüğümden dolayı. Bu konudada çiçekli hatta 4mevsim yeşil kalan bir sarmaşık var ise tercihimi o yönde kullanmak isterim. Önerileri bekliyorum. Gezerken bir resim gördüm sarmaşık türü birşey fikrinizi almak isterim. Nedir ne değildir yetişir mi yetişmez mi bulunur mu bulunmaz mı duvara olur mu

Name:  teras3.jpg
Views: 33154
Size:  71.1 KB

Son olarak da bu sene kafamda plan olarak kalacak bir fikir geldi.

Name:  teras4.jpg
Views: 30460
Size:  55.3 KB

bu resimdeki gibi bir köşe yapmak istiyorum. Ağaç değilde sadece çiçek dikebileceğim bir köşe. Bu konudaki fikriniz nedir? Olur mu? Olmaz mı? Olursa toprağın kalınlığı ne kadar olmalı? Resimde görüldüğü gibi taşlarla kenarlarını belirleyip süslemeyi planlıyorum. Dediğim gibi şuanda biraz hayali uçuk bir düşünce. Anlattığım arkadaşlarımdan hatta eşimden sulayınca ne olacak üstümüze akar gibi fikirler geldi. Pek olumlu karşılamadılar ilk aklıma gelen yapay havuzlarda kullanılan naylonlar var öyle birşey ile bu sorun çözülebilir gibi.

Baya uzun yazmışım kusura bakmayın. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.


Düzenleyen STLMS.DZMN : 25-03-2013 saat 13:44
STLMS.DZMN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön