View Single Post
Eski 21-03-2013, 10:31   #12
yuksel89
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-03-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 3
marulmu daha karlı kavun mu?

merhabalar
foruma yeni üye oldum öncelikle kendimi tanıtayım sizlere izmirden yazıyorum adım yüksel 24 yaşındayım işsiz bir vatandaşım.

Sizlerden öğrenmek istediğim bir sürü şey var

9 dönümlük boş bir arazim var dedemin dedesinden kalma bu güne kadar karpuz kavun mısır kiraz üzüm tütün vs. gibi bir çok sebze meyvenin rahatlıkla yetiştiği bir toprak yaklaşık 5 yıldır da boş duruyor uzun bir süredir birşeyler ekmek istiyorum fakat doğrusunu söylemek gerekirse cesaret edemedim birde çalışıyordum ilgilenemem diyerek salladım açıkcası.

sizlerden öğrenmek istediğim ne yetiştirirsem daha karlı olur kısa sürede yetişip paraya çevirebileceğim birşeyler ekmek istiyorum. Aklımda marul ve kavun var ama bir türlü cesaret edemiyorum tohum mu almalıyım fidemi onuda bilmiyorum

En çok düşümdüğüm konuysa satışı ürünler oldukdan sonra direk hale mi götürüp satıyoruz daha önce bir arkadaşımdan duymuştum kayınpederinin serası vardı daha fide halindeyken alıcıyla pazarlık yapıp satıyorlar demişti alan adamda ürünler yeterli olgunluğa eriştiğinde gelip kendi hasatı topluyormuş ne kadar doğru bilmiyorum .

Neyse uzatmak istemiyorum çok fazla kısaca 9 dönümlük bir arazide ne yetiştirirsem kısa sürede iyi kazanç sağlarım tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim
ilginiz için teşekkürler

yuksel89 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön