View Single Post
Eski 20-03-2013, 14:25   #10
Hakan Öncü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2010
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 139
Merhaba,

Bir süredir siteye girip yazıma ek yapmadım.
Bunun aslında sebebi değişen çok bişey olmamasıydı.
Öncelikle Ispanaklarım hakkında küçük bir bilgi vereyim.
Sistemim hala çalışmakta. 80x60x20 cm lik plastik saksıya ekim yaptım.
10 gün kadar önce 1.2 Kg. hasat yaptım. Bu 3. hasatım oldu. Daha öncekiler çok daha azdı. Ekim alanı küçük olunca mahsulde az aluyor normal olarak.

Kışın ıspanak ekmek domates ya da diğer yaz sebzelerine göre bakımı inanılmaz kolay. Neredeyse hiç müdahale etmedim. Hava soğuk olduğundan buharlaşma çok azdı. Sulama yaptığım yaptığım tank yaklaşık 100Lt su alıyordu. Günde 3 defa sulama yaptım.

Mahsul toplamayı büyüyen yaprakları dibe yakın yerden kopararak yapıyorum. Küçük yaprak ve köklere dokunumuyorum. Aynı yerden yeni yapraklar gelmeye devam ediyor.

Geleyim domates besini ile ıspanak olurmuya. Aslına bakarsan adı üzerinde domates besini, ıspanak istediğim gibi büyük bir verim ile olmayacağını zaten tahmin ediyorum ama zaten elimde bir besin var ve ben bu işi profosyonel yapmıyorum. Beklentim çok büyük değil ve elimdeki besini de değerlendirmek istedim. Seneye kışa yapar isem muhtemelen daha geniş alana yapardım. Besinide ıspanak ya da en azından yeşil yapraklı sebzeler için olan bir besin kullanırdım.

Sayın Mollaköy ün fidelerine gelirsem, tohumdan filizlendirmede ışık çok önemli. Mümkün ise güneşin anlına koymak gerekir diye düşünüyorum. Yetersiz ışık alan bir ordamda bitki boya gidiyor buda performans sıkıntısı yaratıyor.

Keşke resim koyabilse idim fakat hasat işlemini ben evde yokken eşim yapmış. Ben geldiğimde ıspanaklar kuşa dönmüştü.

Herkeze sağlıklı günler dilerim.

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön