Konu: Nergis
View Single Post
Eski 20-03-2013, 12:51   #1745
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Bu tesbitlerinize katılamıyorum sayın üzüm..

Evvelki gün İstanbul 8 derece falandı..Saksılardaki nergislerimin hemen hemen hiç kokusu yoktu..Dün 14-15 derecelerdeydi, kokuları belirginleşmeye başladı..
Bugün ise 20 derecelerde sıcaklık..eşim balkonu yıkarken kokularını uzaktan bile duyduğunu ve yoğunlaştığını söyledi..Bende kontrol ettim; doğru..Ortam sıcaklığının artmasına bağlı olarak koku salgılaması artıyor..

Size ancak şu noktada katılabilirim; eğer, anormal, yani 25-30 derece sıcaklıklar olsaydı, çiçeklerin aşırı sıcaktan çok çabuk geçmemeleri için gölge bir yere aktarılmalı derdim..
Sayın pria,

Gaziantep'den yazan Sayın esracer'in mesajı üzerine yaşayarak edindiğim bir bilgiyi yazdım (Belli bir sıcaklığın üzerinde erlicheer çiçek açarsa kokusuz oluyor).

İstanbul'a, Çanakkale'ye göre iklimi bana daha yakın olan bir bölgeden yazılmış mesaja verdiğim cevaba bu tepkiyi vermeniz beni üzüyor.

Aynı koşullarda (sıcaklık, nem, vs.) yetiştirmediğimiz; siz, benim koşullarımda yetiştirmediğiniz için bu tespitime hangi bilgiyle karşı çıktığınızı da anlayamıyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön