View Single Post
Eski 19-03-2013, 14:14   #12
M..T
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 30
tohumları pet bardak içine aldım fakat sorularım var, bilen birileri cevaplarsa sevinirim. öncelikle toprağı bizim karşıda bir dağ var ve bu dağın yamacında yıllardır ince ince akan bir su var o suyun geçtiği yer oyulmuş kendine yol yapmış. toprağı verimli olur diye suyun aktığı yolun kenarındaki yeşillik alanın altından aldım.bir taş vardı onu kaldırdım ve biraz köklü bir toprak vardı onu da sıyırıp altındaki topraktan aldım. iyi yapmış mıyım?

ikincisi pet bardağın içine bu tohumları koyup patlamış beyaz yerleri gözükecek kadar gömdüm. yani tohum boyunu geçmeyecek kadar toprak attım üzerine az mı attım acaba.

üçüncüsü tohumlar sivri tarafa doğru çıktılar fakat sonra aşağı doğru bükülmüşlerdi. ben sivri taradı yukarı doğru toprağa gömünce tohumun filizlenen kısmı aşağı doğru gidiyor gibi oldu yön değiştirirmi kendiliğinden.

son olarak iyice filizlenip yaprak falan çıkarana kadar güneşe çıkarmamın yararı olur mu? yoksa üstünü plastik poşet ile kapatıp sera etkisi mi yaratsam bir hafta kadar daha?


toprakları aldığım yer;



Düzenleyen M..T : 19-03-2013 saat 15:15
M..T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön