Konu: Kanser
View Single Post
Eski 16-03-2013, 15:45   #358
jeozuu
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
Merhaba,

Devletin vatandaşlara sunduğu sağlık hizmetlerinin boyutunu ve kalitesini insana en iyi öğreten hastalıktır kanser. Devlete 30 yıl hizmet vermiş, tüm vergilerini sonuna kadar ve fazlasıyla ödemiş bir vatandaşına, onun vergileriyle yapılmış hastanelerde yatıracak yer bulamaz devlet.
Ama bir bakarsınız size yer bulunamayan bu hastanede yukarılarda tanıdıkları olanlar bir telefonla hemen yer bulurlar. Siz de eve gönderilirsiniz, ayakta bile duramayan annenizi tekerlekli sandalyeye koyarak. Yapacak bir şey yoktur çünkü tanımazsınız yukardakileri.

İsterseniz özel hastaneye yatırabilirsiniz tabii annenizi, ama eğer 3 gün için 2600 TL verecek gücünüz varsa. Sonra birden aklınıza bakanların açıklamaları gelir. Hani kanser hastaları özel hastanelerde para ödemeyecekti dersiniz karşınızdaki yetkiliye. Ama işte onu da kılıfına uydurur özel hastane, ticari bir işletmedir en nihayetinde. Olsun dersiniz, 3 gün de olsa annenizle doktorlar ilgilenmiştir, rahat etmiştir, verdiğiniz para umurunuzda olmaz. Buradaki doktorlar da bir başkadır. Asla ne annenizi ne de sizi terslemezler, melek gibidirler, devletin doktoruna benzemezler hiç.

Devlete 30 yıl hizmet vermiş bu kadın iyiliklere de rastlar tabii, bir mucize gibi, inanamaz gördüğü muameleye. Derdini dinleyen bir şeyler yapmaya çalışanlar da olur. İnsanlar iyidir ama işte yine imkan yoktur. Yatak yine bulunamaz ve bu kadın sürüne sürüne, bir acil serviste 10.günün sonunda tüm dertlerinden kurtulur, melek olur...

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön