Konu: Kanser
View Single Post
Eski 16-03-2013, 01:19   #357
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
... 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Muhammet Güven, eskiden tıp denince akla dersin zorluğunun geldiğini; derslerin zorluğu nedeniyle öğrencilerden sosyal aktivite beklenmediğini söyledi. Prof. Dr. Güven, “Eskiden, ünlü bir ders kitabına, Anatomi Atlası’na sahip olmak sınıf atlamaktı. Maalesef bugün tıp denince akla CT, MR, anjiyo, ultrason, by-pass gelmekte. Tomografi, MR, ultrason artık fizyolojik bulgulardan sayılmakta. Ateş, nabız, tansiyon ölçülmeden hasta kendisini tomografi tünelinde bulmakta” diye konuştu.

...Eskiden insanlar gittikleri hekimin adını yıllarca hatırladığını anımsatan Prof. Dr. Güven, bugün sağlık hizmetinin kalitesi bilgi ve beceri ile değil, fiziksel mekânların güzelliği ile ölçülmeye başladığını; Hastaların da artık hekimlerden değil, hastane odalarının güzelliğinden, koridorlardan, asansörlerden, hosteslik hizmetinden, klimalardan, çay-kahve ikramlarından bahsettiğini söyledi.

...Prof.Dr. Güven, şöyle devam etti:

"Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bütün dünyada defansif tıp giderek yaygınlaşmakta, Televizyonlarda hekimlerin yerini aktarlar, ilaçların yerini otlar, çöpler almaya başladı. İnsanlar eski çağlardaki gibi büyücülerden, falcılardan medet ummaya başladı. Bu nedenle bir gün yeniden sıfırdan başlamamak için, tekrar meyan kökü çiğnememek için, hastalıklarımızdan dolayı toplumdan tecrit edilmemek için, etrafımızda ateş yakılıp dans edilmemesi için tıp fakülteleri ve tıp eğitimine, hekimlik mesleğine ve onuruna sahip çıkmalıyız. Yoksa gün gelecek sadece bir organ veya hastalığı bilen hekimler olacak, hastayı genel bir değerlendirme gerektiğinde ise binlerce yıl geriye saracağız.”

'Hekimliğin ruhu kaybediliyor' - Gerçek Gündem

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön