View Single Post
Eski 15-03-2013, 23:04   #25
miralay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.clepy, artık, aman kimse benden bir şey öğrenmesin diyeceğim, çünkü fena halde bıktım

Tekrar gibi olacak. Bu jel tabaka tohum koruyucu olsaydı, tohumların çimlenme kaabiliyetleri iki misli uzasaydı, dünyadaki tüm domates tohumlarında bu tabakayı görüyor olurduk, değil mi? Oysa görmüyoruz. Neden?

Bu tabaka koruyucudur herhalde diye var sayıyorsunuz ama, benim bir şey söylememe gerek yok. Yabancı dil takip edebiliyorsanız yukarıda verdiğim beş referansa bakın. Tatmin etmez ise daha çok referans var.
Jel tabaka koruyucudur
Korumak;
Zamansız çimlenme,
Patojenler,
Dış etkenler

İnsandan evvel;
meyve dalında olgunlaşıp toprağa düştü canlı meyve kokuşmaz zira bağışıklık sistemi vardır bakteriyi bertaraf eder kokuşma dıştan içer doğrudur yani kabuktan tohuma meyve kokuştu toprağa karıştı fermantasyon devam ediyor tabi o koşullarda çimlenirse eğer kış fideyi öldürecek kış gel diğinde tohumun çimlenmemesi gerek kış gelecek faaliyet duracak ardından bahar gelir kar erirken nem ile toprakta bakteri faaliyeti yeniden başlar tabaka parçalanır tohum neme kavuşur embriyo gelişimine başlar bu arada embryo zaten bağışıklık sistemini geliştirdiği için patojenlerin bir zararı olmaz olamaz.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön