View Single Post
Eski 15-03-2013, 22:17   #20
cliepy
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-01-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 257
Müsade ederseniz ben de konuya katılabilir miyim.

Evet yöntem doğru lakin zamanlama yalnış.

Bu yöntem tohum ekiminden önce yapılmalı hasat yapılıp da tohumlar saklanma evresine alınırken değil o ana dek tohum üzerindeki tabakadan arındırılmamalı cunku arınırsa tohumun omru % 50 civarı azalır. 4 sene omru varsa 2 senelik kalır.Bu benim bildiğim.

Sanırım miralayın da anlatmaya çalıştığı buydu ve o nedenle ısrarla arkasında durdu, lakin siz ille de kaynak, kitap vs ile kanıt istiyorsanız şöyle bir örnek verebilirim.

Doğa insan eli değmeden önce de faaliyetteydi, hatta biz insanlar bazen bu mükkemmel işleyişe çomak da soktur bilmeyerek-istemeyerek.

Tohum biz hiç karışmadığımızda bunca yıldır nasıl hayattaydı?
Kimse muhafaza edip saklayıp sezona hazırlamadığı zamanlarda?

O zamanlarda meyve toprağa düşüp zamanla çürüyüp fermente oldu AMA toprağın yapısı itibari ile bu kadar kısa zamanda ileri derece küflenme-mayalanma olmadı oysa su ortamında oluyor. İşte tohumun üzerindeki o zar-jel tohumu gereken çimlenme ortamı oluşuncaya kadar koruyup şartlar tamamlandığında görevi bitiyor. O an gelinceye dek de korunmalı.

Son olarak doğrularımızı savunurken tartışmadan mümkün olduğunca kaçınalım hepimiz doğayı keşfedip daha iyi keyif alabilmek için burdayız. Ama doğa o kadar mükemmel ki herşeyi zaten olağanüstü bir işleyişle kendi hallediyor. Bize ihtiyacı yok belki insanoğlu olmasa daha da zengin kalacaktı. Aslında çoğu insan doğaya mudahale ettikçe, daha iyisini yapmaya çalıştıkça daha da çok zarar veriyor.

Saygılar

cliepy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön