View Single Post
Eski 15-03-2013, 00:07   #16
miralay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Revnak Mesajı Göster
Ben sizi teşvik edeyim tamam
Bu özeti engin biyoloji bilgim ile değil sadece sizin yazdıklarınıza dayanarak yaptım. Bunu siz de yapabilirdiniz
Söylediklerinizin yanlış anlaşılma ve konunun buraya gelesinin sebebinin birnefestoprak'ın bahsettiği yöntemin çalışmayacağı hakkındaki ısrarınızdan kaynaklandığını sanıyorum. Kendisinin zaten sonucunda çimlenmeyi başardığı bir yönteme; evde olmaz, gerekli hijyenik koşullar yok, bunlar çimlenmez diyen sizsiniz.

Ana noktanın kaçırılmasının sebebi yöntemin savunulması gerektiği için oldu sanırım
Sn. revnak çok rica ederim konuya ilk mesajım ile fermantasyonu tavsiye ve teşvik eder metin ile giriş yapıyorum yönlendirmelere kapılmayın lütfen bana bu sistemi birilerinin demagoji yaparak önermediğimi söyleyer mesajları ile değil başlı başına fermantasyon yöntemini eleştirdiğim kendi yazdığım mesajımı alıntı yapar mısınız lütfen.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Revnak Mesajı Göster
Kendi denemelerinizle siz başarılı olduğunu görerek bu yöntemi bizlerle paylaşmaya karar vermişsiniz. Dolayısıyla ben tartışmadaki olur olmazlara pek takılmak istemedim. Miralay'ın yöntemini de sizinki gibi farklı bir yöntem olarak öğrenmiş oldum. Bunun sonucunda her şeyden özetle ben sayın miralay'ın tohumların dışındaki jel alanın temizlenmemesi konusundaki hassasiyeti çıkarttım.
Yanlışsam beni düzeltin sayın miralay.
Jel tabaka yani tohumun biyolojik zırhını savunmasız kalacağını düşündüğüm stoklama değil katlama esnasında çıkartılması noktasına itiraz ediyorum ben.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön