View Single Post
Eski 14-03-2013, 23:00   #15
miralay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Size cok basit iki soru soracagim:

1) Tohumun etrafindaki jel tabakasi, tohumun cimlenmesini tesvik mi eder yoksa cimlenmeye engel mi olur? Eger cimlenmeyi tesvik ediyorsa, meyve ve tohumlar olgunlastiktan sonraki asamada ve meyve henuz bitkinin dalindayken, tohumlar meyvenin icinde cimlenir mi cimlenmez mi?

2) Diyelim ki domatesin meyvesi dalinda olgunlasti, toplamadik. Meyve topraga dustu ve curumeye basladi (diger bir deyisle fermentasyon toprakta gerceklesti) ve tohumlar topraga karisti. Tohumlarin cimlenmesi, tohumlarin etrafindaki jel tabakasi bozunup tohumlardan ayrildiktan sonra mi yoksa once mi gerceklesir?
Geçmiş mesajlarımda defaatle cevap verip açıklamış olmama rağmen sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz meseleyi kişilselleştirdiğinizi düşünerek "benden bukadar deyip cevpa vermeyi kesmeye karar vermiştim fakat sorularınız konu ile alakalı olduğundan tekrar tekrar ediyorum;

1- Doğanın bitkiye vermiş olduğu savunma mekanizması dış etkenlere karşı tohumun zırhıdır ve çimlenmeye engeldir.

2- Söz konusu zırh dış etkenlereden koruduğu kadar tohumu embriyonun oluşumu için gerekli nemden de mahrum eder yani bu jel tabaka delinmiş olmadan tohum çimlenmesi söz konusu değil olamaz.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön