View Single Post
Eski 14-03-2013, 12:56   #14
ciroz
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Konuyu ben de ilgi ile takip ediyorum.

Şahsi fikrim;
Bilimsel metodların/yaklaşımların, deneylerin, doğayı öğrenerek doğaya rağmen değil, doğa ile birlikte doğal yollarla geliştirilmesi yönünde.

Temelde insan eli ile laboratuvar ortamında, doğal olana müdahele ederek ( örneğin genetik yapılarını değiştirerek) değiştirilmesine, oynanmasına da net olarak karşıyım.

Sn. birnefestoprak kendisinin uyguladığı yöntemi ( ki kendi bulduğu, geliştirdiği bir yöntem değil yıllardır uygulanan bir yöntem), doğal yollarla, tamamen doğaya bırakarak herhangi bir katkı elementi, fermente hızlandırıcı v.s. kullanmadan nasıl yaptığını gayet net ve güzel bir sunumla anlatmış.

Şahsen ben de bu yöntemi geçen sene araştırırken fark edip salatalık tohumlarında kullanmıştım.

Okumaya ve araştırmaya meraklı olduğumdan, Sn MeyveliTepe' nin bu konuda referans verdiği bilimsel makalelere de göz attım.

Açıkcası, hem bu konudan hem de Sn MeyveliTepe' nin referans gösterdiği son araştırma tezi dahil diğer makalelerden bir çok şey öğrendim.

Bu anlamda, farklı kişilerin de konuya dahil olması çok faydalı oluyor diye düşünüyorum.

Sn. miralay' ın yöntemini de bu konu sayesinde ilk defa duyuyorum.
İlk mesajını gördüğümde, keşke kendisi de başka bir başlık açarak, yöntemini sn. birnefestoprak' in gösterdiği özenli ve titiz bir yaklaşımla sunum halinde bizimle paylaşsa diye düşünmüştüm.

Böylece benim gibi konuya ilgi duyan insanlar, metinler arasında kaybolmaz. Araştırırken farklı yöntemlerin sunumlarına ulaşıp, konuya farklı yaklaşımları da görme şansını elde edebilirlerdi.

Maalesef Sn. miralay böyle bir yöntemi seçmedi. Sanırım oyunu da bu yönde kulanmayacak.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön