View Single Post
Eski 01-06-2007, 13:56   #27
berkakgun
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2007
Şehir: sehir
Mesajlar: 4
çim alanda sararma diğer taraftan mantar...

merhaba bu forumu okuyunca Mine Hn.'ın noname3343'e önerisi sanki benim problemimede çözümmüş gibi geldi.

yaklaşık 80 m2 neredeyse tamamı gölge bir bahçemiz var. evin konumu ve ağaclar nedeniyle bahçe yer yer çok az güneş alıyor ve oldukca fazla yaprak vs. dokulmesı oluyor.

bahçede 2 ay önce ekilmiş hazır çim ( rulo çim ) var. bahcemiz sanki hiç kurumuyor gibi , çünkü çimlerin altındaki toprağı ellediğimde nemli oluyor, bu nedenle sulama sıklığını azalttım , çünkü toprağın nemli olması dışında yer yer düzensiz olarak bazı yerlerde 3-4 tane beraber olmak mantarlar oluşmaya başladı , fakat bu seferde çimlerde bazı bölgelerde ufak bölgeler halinde sararmalar başladı.bu iki olay arasında çimlerin yüksekliğini kısalttım , yaklaşık 3 cm olarak , suzuzluktan olduğunu düşündüğüm sararmalardandolayı tekrar sulama sıklığını arttırdım, bir öneri üzerine akşam yaptığım sulamayı sabah erken saatlerde yapmaya başladım. fakat yine mantarlar var.

acaba nerede yanlis yapıyorum.?

ayrıca bu cıkan mantarları acaba temizlemek gerekli mi ? yoksa kendi hallerine mi bırakmalı ?

yaprak toplama makinasinin cimlere zararı olsabilir mi ? cünkü düsen yaprak vs. yüzünden yaklaşık 1 haftada bir yaprak toplama makinasi ile temizlik yapıyorum

Mine Hn.'ın bahsettiği "Huwasan Tr 50 isimli dezenfektanı" acaba bende kullanmalımıyım ? bu ilacı nereden temin edebiliriz?

Eklenen Resimler
   
berkakgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön