View Single Post
Eski 12-03-2013, 23:42   #30
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Miralay, +4 derecede de bakteri faaliyeti olur. İsterseniz +4 derecede (söz gelimi) iki hafta durmuş bir sıvıdaki aktif ve fermente edici (lactobacillus) bakterilerin videosunu çekip burada yayınlayabilirim.

Hiç bir domates tohumu saklama prosesinde tohumların etrafındaki jel tabakayı da saklama prosesi yok. Bu tabakayı almadan da kurutabilirsiniz, ekim esnasında biribirine yapışmış tohumlarla uğraşırsınız, bir-iki gün daha geç çimlenir, ama yine de çimlenir. Kendi adıma jel tabaka tarafından top haline gelmiş 8-10 tohumu açmak için uğraşmak istemem. İngilizce takip ediyorsanız mesajımdaki 2 numaralı referansa bakın;

"If you’re going to trade seeds with other people, it’s considered good etiquette to ferment your seeds" (Şayet başkalarıyla tohum paylaşımı yapacaksanız tohumları çıkarırken fermente etmiş olmanızın iyi bir etik olduğu düşünülür" diyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Miralay
Meyvelitepe fermantasyon bakteri faaliyeti ise bu koşulları sağlamak ve sürdürmek patojenler den nasıl ari hale getirilmiş oluyor düşünüyorum gözle göremeyeceğim kadar küçük yaratıklar çok uzaktan görebileceğim buyurun şu manzara
Mesajımdaki 1 ve 5 numaralı referanslar size bu konuda bilgi verir. İsterseniz dahası da var. Neyse ki gözle görülemiyecek kadar küçük yaratıkların (ki bana göre dünyanın esas hakimi onlardır) hepsi kötü değil.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön