View Single Post
Eski 12-03-2013, 23:15   #28
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Estagfurullah, nasil istiyorsaniz oyle yazarsiniz, benim bir ogretici konumum yok ama konu ozunden kopup bu noktaya niye geldi? Konuya ilk mesajiniza

"Bence bu şekilde tohumun mevsimine kadar stoklanması doğru değil zira doğaya rağmen değil doğayı taklit ederek başarıya ulaşılabilir anında ekilmeyecek ise tohum bu yolla çıkartmak, başarı yüzdesini düşürmekten dayanımını azaltmaktan başka bir işe yaramayacaktır."

seklinde baslamissiniz ki acikladigim yontemin hicbir ise yaramadigi izlenimi yaratiyor ama yontem cok uzun zamandir kullanilan bir yontem. Bakin, hic bir ise yaramiyor ve hatta cok yanlis bilgiler de iceriyor olabilir ama o durumda dahi kullandiginiz usluba gore karsilikli elestirel sekilde konuyu tartisarak ve soru/cevaplarla devam edebiliriz. Ben kendi beklentilerimden bahsediyorum cunku kendi uygulamamda sorun yasamiyorum, cok memnunum; konuyu okuyacak olanlara bakin diyorum ben boyle bir yontem kullaniyorum, ki benim uydurdugum birsey degil, size de ayrintilarini vereyim eger kafaniza yatarsa bilginiz olsun. Siz daha once de ifade ettiginiz gibi usulde bir hata bulduysaniz, kendiniz onu duzelterek uygulayabilirsiniz hatta bir yanlislik varsa, bu konunun benim yazdigim ilk mesajinda duzeltmeye de gidebiliriz ama bana benim surekli kullanip bir sorunla karsilasmadigim yontemin hatali oldugunu soylediginiz zaman ben dogruyu soylemiyorum gibi bir anlam cikiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Estağfurullah efendim niye yönlendirme yapayım maksadım teşbih ile açıklamaya çalışmak sözlerimi çürütür tek kelam şahsınızın "ben memnunum..", "benim beklentilerim.." ile temellendirdiğiniz kişisel gözlemleriniz.

Fasulyenin ne alakası var kendisi özünde amacı üreme olan bir tohumdur ve tohumu doğrudan gıda olarak tüketim malzemesi olarak kullandığımız pazarlama ve ambalaj teşbihi dir kusura bakmayın.

Mevcut şartlar ve bugün insanlara ve doğaya gelecekte bizden sonra yaşayacak insanlığa olan sorumluluğumuz var ki buradaki kanaatler onlara mirastır diye düşünüyorum "kendi uyguladığım usül doğru" diyerek değil en doğrusu nedir olarak yaklaşmak gerekir.

Sizin uyguladığınız usüle diyecek bir şeyim yok bu saatten sonra ama kendi hassasiyetlerim açısından doğru bildiğim veya doğru bildiğimi sandığım şeyleri doğrusu ile çürütülüp en doğrusu ile düzeltilene kadar söylemeye devam edeceğim. Sn birnefestoprak üslubum konusunda gereken eleştiriyi yaparsanız hatalarımı görmek ve düzeltmek beni memnun eder.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön