View Single Post
Eski 12-03-2013, 20:25   #23
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Soru 1: Yukardaki resimlere ve altlarinda yazan aciklamalara gore karpuz tohumunun cikarilmasinda fermentasyon yontemi kullanildigini kabul ediyor musunuz, etmiyor musunuz?

Soru 2: Hijyenle neyi kastediyorsunuz? Hijyen kelimesini burda hangi anlamda kullaniyorsunuz? Yukardaki resimlerde hijyen acisindan ne gibi bir onlem alinmis?

Uyguladigim yontem tohum sirketinin (bunlar kucuk olcekli, isini durust yapan tohum sirketleri bu arada) uyguladigi yontemle ayni, tek fark benim kucuk olcekte uyguluyor olmam. Tesis olarak kullandiklari sey de bildiginiz cop tenekesi. Karpuzu meyveleriyle birlikte cop tenekesine aktariyorlar, islanmasin diye de kapali bir ortamda fermentasyon tamamlanana kadar muhafaza ediyorlar. Sonra yikayip kurutuyorlar. Burdaki konu basligi domatesle ilgiliydi ama karpuz icin fermentasyon suresine domatesten daha fazla dikkat etmek gerekiyor, tohumlar uzun sureli olarak sivi icinde tutulursa cimlenme oranlari dusecektir.

Insanoglu, deney yaparak, bilimsel yontemi ve icgudulerini izleyerek yeni yontemler gelistiregeldi, bundan sonra da buna devam ediyor. Tohumu kurutarak da saklayabilirsiniz, fermentasyonla da saklayabilirsiniz; baska sekillerde de saklaniyordur. Bakin karpuz icin fermentasyon yonteminin, cucurbitlerde asagida resmi gorulen hastaliga neden olan bakteriyle (Acidovorax avenae subsp. citrulla) mucadelede de etkin oldugu biliniyor.

Name:  ipm1011photo02c.jpg
Views: 22628
Size:  35.9 KB

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Yanlış bilgi vermiyorum kestiğiniz resimler ile fermente edildiği görünmüyor tespitini yaptım. Siz ev ortamında uyguladığınız yöntemi profesyoneller ile kıyas edemezsiniz şartlarınız eşit değil.



Hijyeni evde sağlayamazsınızdan kastım örneklerini savurduğunuz ticari profesyonel şirketler ile sizin ve eviniz ortamı şartlarının eşitsizliğidir.

Ben kaç mesajdır uygulamanıza eleştirilerimi sıralayıp izah etmeye uğraşıyorum fakat siz eleştiride bulunmuyorsunuz diyorsunuz

Neresi kafanızı karıştırmakta birnefestoprak siz evde mutfağınızda bir işlem yapıyorsunuz o adamlar bu işi için imar ettikleri tasarladıkları tesislerde ben diyorum ki bu mevzu ekimden evvel yapılabilir bakteri yolu ile yapıyoruz zaten köyler dahi yapıyor bunu ama stoklamak doğru değil bu kadar basit. Artık biraz düşünseniz genel olarak tohumların insanın var oluşundan evvel bitkilerin üreme şekilleri üzerine kafa yorsanız örnek verdiğiniz şirketler ile kendi şartlarınızı mukayese etseniz...

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön