View Single Post
Eski 12-03-2013, 20:59   #22
miralay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Yanlis bilgi vermeye devam ediyorsunuz. Yukardaki resimde lejandi keserek vermistim, simdi ekliyorum.

Eklenti 377609

Lejand cok net okunmuyor olabilir, asagiya ayrica aktarayim:

Lejand basligi: Watermelon seed extraction, fermentation, and cleaning (Karpuz tohumlarinin cikarilmasi, fermentasyonu ve temizlenmesi)

A) Extracting watermelon seed and pulp by hand (karpuz tohumlarinin ve etinin cikarilmasi)
B) The collected mass of seed and pulp (tohumlar ve posa bir arada)
C) Tom Stearns of High Mowing Seeds with containers of FERMENTING watermelon seed (High Mowing Seeds'den Tom Stearns FERMENTE OLAN karpuz tohumlariyla birlikte)
D) Spray-washing watermelon seed over a wire mesh screen (karpuz tohumlari elekte yikanirken)
E) The washed seed drying on the wire screen (yikanmis tohumlar elek ustunde kururken)

C, D ve E asamalarinda belirtilen resimler de asagida:
Eklenti 377610

Bu arada A, B, C, D ve E asamalari tek bir yontemin asamalari, yani birbirinden ayri ayri zamanlarda izlenmis yollar degil. A'dan baslayarak E'ye kadar devam ediliyor. C asamasinda fermente olan tohumlar, daha sonra fermente olduklari kaptan fermentasyon islemi tamamlandiktan sonra cikarilip D asamasinda yikaniyor. Yani tohumlar karpuzun icinden cikarilip direk olarak yikanmiyor.
Yanlış bilgi vermiyorum kestiğiniz resimler ile fermente edildiği görünmüyor tespitini yaptım. Siz ev ortamında uyguladığınız yöntemi profesyoneller ile kıyas edemezsiniz şartlarınız eşit değil.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Bir de hala hijyenden bahsediyorsunuz. Ben size diyorum ki, ben bu yontemi kullaniyorum, kisisel olarak cok iyi sonuc aliyorum, memnunum. Bu yontemin asamalari sunlar sunlar diyerek usenmiyorum baska insanlar da ogrensin diye tek tek resimlerini cekiyorum ve buraya ekliyorum. Bunun arkasindan siz diyorsunuz ki, "...bu hijyeni evde saglayamazsiniz." Bakin burda yonteme getirilmis bir elestiride bulunmuyorsunuz, ben yontemden cok memnun oldugumu belirttigim halde bana nerdeyse "memnun olamazsin" diyeceksiniz. Burda amac yontem hakkinda bilgi vermek, kimseye "bu en ustun yontemdir" diyerek birseyi empoze etmek degil. Nasil tohumu kurutmak bir yontemse, fermentasyon yoluyla tohum elde etmek de baska bir yontem. Siz de lutfen kendi yaptiginiz sekliyle tohum elde etme yonteminin sureclerini asama asama 8 ay icin resimleyin, sadece yaziyla yazdiginizda kafa karisikligina yol aciyor.
Hijyeni evde sağlayamazsınızdan kastım örneklerini savurduğunuz ticari profesyonel şirketler ile sizin ve eviniz ortamı şartlarının eşitsizliğidir.

Ben kaç mesajdır uygulamanıza eleştirilerimi sıralayıp izah etmeye uğraşıyorum fakat siz eleştiride bulunmuyorsunuz diyorsunuz

Neresi kafanızı karıştırmakta birnefestoprak siz evde mutfağınızda bir işlem yapıyorsunuz o adamlar bu işi için imar ettikleri tasarladıkları tesislerde ben diyorum ki bu mevzu ekimden evvel yapılabilir bakteri yolu ile yapıyoruz zaten köyler dahi yapıyor bunu ama stoklamak doğru değil bu kadar basit. Artık biraz düşünseniz genel olarak tohumların insanın var oluşundan evvel bitkilerin üreme şekilleri üzerine kafa yorsanız örnek verdiğiniz şirketler ile kendi şartlarınızı mukayese etseniz...

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön