View Single Post
Eski 12-03-2013, 18:50   #2
miralay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Tohumlarinin cimlenme oranlari tutarli sekilde yuksek olan, cok saglikli tohumlar satan guvenilir tohum sirketlerinin ve evinin bahcesinde sebze yetistiren insanlarin on yillardir kullandigi bir yontem bu. Dogaya ragmen yapilan herhangi bir islem yok. Bu bir alternatif yontem ve ben hep bu yontemi kullaniyorum, kisisel olarak cok memnunum. Fermentasyon isleminden uzun sure sonra ektigim tohumlarda bile hicbir sorun yasamadim.

Not: Bu yontem cok acayip bir yontem, mutlaka uygulayin gibi bir tavsiyede bulunmuyorum. Hep kullandigim bir yontem oldugu icin uygulama asamalarini resimleyip gostermek istedim. Bu basligi, tamamen bilgilendirme amacli actim. Konuyla ilgili herhangi bir iddiam yoktur, bir tez de ileri surmuyorum.
Tohumlarının çimlenme oranı tutarlı yüksek olan ve garantili şekilde sağlıklı sertifikalı tohumlar satan şirketlerin sağladığı şartları siz evde sağlayamazsınız.

Sebze yetiştiren insanlar nitelik ve verim amaçlı değil birim mesaiden maksimum verimi alabilmek, nicelik bakımından iş yükü azaltmak amaçlı bu yöntemi kullanır yinede tohum üzerindeki zarı yok edecek kadar fermende etmezler tohumların elekten geçebileceği kadar zira çıkan posayı salça yapar insanlar küflendirmeleri mantıklı mı?

Söz konusu alternatif yanlış da değil tarifiniz çerçevesinde kusurlu. Doğaya rağmen yapılan işlem şu; Sizin yaptığınız katlama tabir ettiğimiz uygulama tohum çimlenmeye alınmadan evvel yapılmalı stoğa alınırken değil. (Sözünü ettiğiniz çimlenme garantili firmaların sağlık ve hijyen koşulları sağlayamayacınızdan hareketle)
Yeryüzünde insan dan evvel var olan bitkilerin binlerce yıl soyunu ilerletmiş ve buna programlanmış yapısına muhalefet tohum üzerindeki koruyucu tabakayı stoklama safhasında yok etmek, üreme sırasını değiştirmek sistemde açıkları beraberinde getirecektir yanlış olan bu. Zar toprak altında embriyoyu korumak amaçlı bir yapıdır bu yapının stok safhasında yok edilmesi yanlıştır.

Her türlü yorum ve eleştiriye açıktır.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön