View Single Post
Eski 11-03-2013, 18:15   #79
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DenizBil Mesajı Göster
Bonsai iç mekanda güneş ışığını az da olsa gören bir yerde sulamayı ise 2 güne bir püskürtme ile yapıyorum. toprak kurumuş gibi gözüküyor 2 gün sonra, acaba yapmış olduğum sulama yöntemimi yanlış bana geldiğinde yaprakları çok fazlaydı ama gün geçtikçe dökülüyor benim yapmış olduğum bir hatadan dolayı böyle olduğunu sanıyorum sulama yapmaktan başka bir müdahalede bulunmadım mevsimsel olarak dökülme olasılığı varmıdır bu türlerin ?
Şu an yaprak dökülme değil tam tersine yeni sürgünlerin patlama dönemi.
Toprağınız bana torftan oluşuyor gibi geldi (eğer yanlış görmüyorsam). Özellikle torftan oluşan topraklar çok aşırı kuruduğunda su emme kabiliyeti oldukça azalıyor ve hatta taş gibi sertleşebiliyor.

Püskürtme usulü ile sulama çok uygun değil bence, çünkü spreylediğiniz su toprak yüzeyini nemlendirir ancak suyun diplerdeki köklere ulaşmasına yetmeyebilir, dolayısıyla köklerde kuruma oluşmuş da olabilir.

Suyu verdiğinizde alttaki delikten su çıkışı oluyor mu? Eğer torfunuz bahsettiğim gibi özelliklerini yitirmişse, acilen su dolu bir kovaya saksınızı daldırarak bir süre suyu iyice emmesini bekleyin ve sonra çıkartıp ışık alan ama direkt güneş ışığı almayan bir yerde kendini toparlamasını bekleyin (tabii ki bunları sorun sulamadaysa diye söylüyorum. Olabilecek başka muhtemel sorunları buradan kestirebilmek zor).

Kolay gelsin.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön