Edirne'ye giderken yapmıştım bu elmalı kurabiyeyi Güler ablamın ısrarı ile tarifini eklemeye çalışıyorum( Ben ilk defa denemiyorsam genel de tarifleri ölçülü yapmam göz kararı yaparım.) Ne yazık ki fotoğrafını çekmemişim
ELMALI KURABİYE
Malzeme
1 paket erimiş margarin
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçi için.
3 veya 4 tane elma
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı ceviz
2 çay kaşığı tarçın
Öncelikle elmaları rendeleyip şekerle birlikte pişiriyoruz. ocağın altını kapatınca tarçın ve cevizi içine katıp bir köşeye bırakıp soğutuyoruz.
Diğer tarafta margarini eritip ılıklaşınca içine yoğurt ve sıvıyağı koyup karıştırıyoruz sonra şeker,un ve kabartma tozunu koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. Hamuru istediğimiz ölçüde açıyoruz açtıktan sonra kare kare kesip içine pişmiş elmaları koyup iki kenarını kapatıyoruz. Fırında pişiriyoruz. fırından çıkıp ılıklaşınca üstlerine pudra şekeri serpiyoruz. Hepinize afiyet olsun
fikir vermesi açısından internetten alıntı fotoğraf ekliyorum