View Single Post
Eski 10-03-2013, 22:54   #26
ahmetiri
Ağaçsever
 
ahmetiri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 40
2. Deneme

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Sanırım başka sayfada eklediğiniz resimleri gördüm. Nacizane teşhisim yüksek ısı ve buna bağlı hava akımı aşırı sıvı kaybı.
1- Çelikleri doğru almışsınız. Kesiden sonra boğum varsa ben en az 2 tavsiyem olur leylandide bu sorun teşgil etmez boldur.
2- Kısa süre bu iyi bir şey
3- Üç aşağı beş yuları değerler vereceğim göz kararı oranlayın %40 Torf + %10 Perlit + %50 Kum tavsiye ediyorum kumu bulunduğunuz sokakta bir köşeden alın, hormon ve leonarditi ihmal edin ıslatıp karıştırın harcı en az 24 saat dinlendirin
4- Boğum kısmını gözeterek yaptı iseniz uygulama doğru en az iki boğum toprağa girecek şekilde. Hormona gerek yok.
5- Harcı altlarını tahliye amaçlı delmiş olduğunuz bardaklara doldurun birkaç defa yere vurarak sıkışmasını sağlayın hava kalmamalı el ile bastırmayın sulayıp dikim yapın delikleri evvelden açmayın. Dikimden sonra can suyu vermelisiniz.
6- Kalorifere koymak hatalı olmuş sizin yaşayabildiğiniz herhangi bir ortam ısısı dahi yüksek sayılır ihtiyacımız sabit 23 derce gibi ayrıca sera ortamı en kıymetli sabitleyici nemi hapis etmek için bardaklarınızın üzerine bir bardak daha çevirmelisiniz
7- Sulamayı ihtiyaca göre yapacaksınız toprak kurumayacak sulama esnasında cılk kıvam zinhar olmayacak
Müstakil bardak yerine saklama kabı da kullanabilirsiniz
Sn. miralay

Karışımı aynen dediğiniz gibi hazırladım, dinlendirdim ve çeliklerin 1/3 lük kısmını aynen dediğiniz gibi hormonsuz ektim.
Diğer 1/3 lük kısmına hormon kullanarak sizin dediğiniz karışıma ektim.
Son olarak sizin karışımınıza ek bir başkasından duyduğum az miktarda mangal kömürü tozu ekledim ve bu gün itibariyle süreç başladı. Yine 20 civarında çelik ektim.
3 farklı denemenin sonucunu göreceğim. Umarım bu sefer tutarlar.

Eklenen Resimler
    
ahmetiri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön