View Single Post
Eski 10-03-2013, 11:38   #1
engin61
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Damla sulama borularının parçalanması

Merhaba arkadaşlar. Ben amatör şekilde ceviz yetiştiriciliğine başladım. geçen yıl 60 civarında ceviz fidanı(şebin) diktim. bu yıl da 100 adet (50 şebin, 50 chandler). dediğim gibi tamamı ile amatörüm. bu siteden ve genel olarak netten faydalanmaya çalışıyorum.

sulama için yaklaşık 50 ton luk bir yağmur suyu depomuz var ondan faydalanıp, kendimce damla sulama sistemi kurdum. geçen yazı geçirdim ve bu yıl da yeni fidanlarım için yine aynısını uygulamak istiyorum. ancak borularıma (fotolardan görebilirsiniz) ciddi şekilde zarar veren bir canlı türü var. (zannımca köpekler ki aynı diş izlerini kapıda unuttuğum terliğe de yapmışlardı). şu anda eski borularım perişan bir halde. 20 nin üstünde yer de tamirat gerekli ve tamir etsem yeni sorunların geleceğine de eminim. bu yüzden yeni boru çekme hevesim de kırılıyor ki yaz boyunca devamlı bu sorunu yaşadım.

bu durumu nasıl önlerim, tecrübesi olanlardan bilgi rica ediyorum. çitlerim dikenli tel şeklinde, parmaklığa dönüştürmem altından kalkamayacağım maliyetlere neden olur. biraz uzun oldu ama destek olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler
    
engin61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön