View Single Post
Eski 31-05-2007, 14:36   #21
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Selamlar, Bonsaiseverin yazdiklarina katiliyorum. Bonsaide telleme cok onemli ve deneyim gerektiren bir calismadir. Ayrica tellenenip bukulecek agaci da iyi tanimak gerekir. Ornegin bir incir agacini, bir acelyadan daha kolay egip bukebilirsiniz.
Kucuk bonsai adaylariniz buyuyene kadar, siz herhengi bir agactan keseceginiz bir dal uzerine tel sarma ve bukme denemeleri yapabilirsiniz.

Agaciniza 2-3 gun sulamayi kestikten sonra, yapacaginiz tel sarimlari ve dal egip bukmeleri dalin kirilma riskini en aza indirecektir. Agaciniza su vermeye devam edip sonra da telleyip egip bukmek istiyorsaniz bunu asamali bile yapsaniz egerken dallarin kirilma riski yuksek olacaktir[soyle bir ornek vererek anlatayim. bahceden yeni kesilmis bir kereviz yaprak sapini bukmeye kalkarsaniz cat! diye kopuverir. Oysa kereviz yaprak sapini bir, iki gun sonra bukerseniz, icerisindeki su miktari azaldigindan ve porsudugunden istediginiz gibi kirmadan bukebilirsiniz. Burdaki kereviz sadece ornekti. Agacinizi yapraklari dallari porsuyeycek kadar susuz birakmayiniz.]

Taylan, yine de her bonsai yapan, zaman icerisinde deneyim ve gozlemlerinden ogrendigi, kendine ozel yontemler bulabilir. Yapacagin calismalarda, deneyimlerde, klasik yontemlerin disinda yeni yontemler bulabilirsin.

Bonsai calismalarinizin yasam boyu olmasini dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön