View Single Post
Eski 06-03-2013, 12:50   #16
Manifesto
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
İdeal olan kompostlama yöntemi anlatığınız gibidir.Amatör olarak küçük alanlarda yetiştiricilik yapan üreticiler için fazla bir külfet getirmez.

Fakat 1000 m2 ve üzeri alanda yetiştiricilik yapan üreticinin zamanı kısıtlıdır,hazır kompost alsa üretim maliyetini yükseltir.Toprağının ihtiyacı olan organik maddeyi en kısa ve düşük maliyette temin etmesinin pratik yolu solarizasyon yöntemiyle fermantosyonu gerçekleştirmektir.
Bu yöntemde faydalı/zararlı bakteriler,nematotlar,fungal patojenler,insektler,yabancı ot tohumları fermantasyonun süresine bağlı olarak yaşamlarını yitireceklerdir.Solarizasyon yöntemiyle fermante edilmiş organik atıklarda faydalı bakterilerin dışardan eklemek suretiyle tekrar kazandırılmasıda zor ve maliyetli bir işlem değil.

(Hidrojen peroksidin 250 gr/lt sine 90 gr/lt asetik asit karışımıyla elde edilen ürünün solarizasyon aşamasında fermante edilecek ürüne veya solarizasyon yapılacak toprağa (5 lt/de)uygulanmasında ,uygulanmayan alana göre yabancı ot kontrolünde bariz bir fark gözlendi.)

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön