View Single Post
Eski 05-03-2013, 18:17   #2
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Yazi aralarina fotograf eklemeye calisirken ufak bir sorunla karsilastigimdan, belki asagidaki aciklama baskalarina da faydali olur diye dusundum. Kendi anladigim sekliyle bu konuda izlenmesi gereken adimlari yazacagim:

1) Herseyden once yazima eklemek istedigim resimleri onceden bilgisayarimdaki tek bir dosyada topluyorum. Boylelikle resimleri bilgisayarimda tek tek aramak zorunda kalmiyorum. Foruma yuklenen resimler en cok 70 kb oldugu icin, resimleri kucultuyorum.

2) Resimler hazir olduktan sonra Name:  Adim11.jpg
Views: 1902
Size:  3.8 KB tusuna basiyorum. Bu tusa ilk kez basildiginda, asagidaki resim yukleme ekrani aktif hale geliyor. Yazima eklemek istedigim resimleri bu ekrandan seciyorum.

Name:  Adim1.jpg
Views: 1946
Size:  49.0 KB

3) Bu asamadan sonra herhangi bir islem yapmadigim takdirde, butun resimlerim yazimin sonuna eklenecek.
Ben, yazi aralarina resim eklemek istedigim icin resimleri nereye eklemek istiyorsam oraya "fare"mle tikliyorum ve tekrar Name:  Adim11.jpg
Views: 1902
Size:  3.8 KB tusuna basiyorum. Bu tusa ikinci kez bastigim icin, artik resim yukleme ekrani yerine, asagida gosterildigi gibi, yuklenen resimlerin bir listesi aktif hale geliyor.

Name:  Adim3.jpg
Views: 1963
Size:  14.5 KB

Bu listeden yazi arasina eklemek istedigim resmi veya resimleri secerek islemi tamamliyorum.

Not1: Uyelerin tek seferde bir mesaja en fazla 5 resim yukleme hakki var. Resimlerle ilgili boyut ve kapladigi yer bakimindan getirilen kisitlamalar resim yukleme ekranindan gorulebilir. Bu kisitlamalara gore resimlerinizi yeniden duzenleyebilirsiniz.

Not2: Resimleri ilk seferde yukledikten sonra eger eklemeyi unuttugunuz resimler oldugunun farkina varirsaniz, sayfanin altinda "Ilave Ayarlar" bolumune giderek diger resimleri de "Fotograf Yukle" tusunu kullanarak ekleyebilirsiniz.


YUKARDAKI ISLEMLE ALINACAK SONUCLARA BIR ORNEK

Lahanalar bu sene iyi buyuyor.

Name:  Cabbage.jpg
Views: 1593
Size:  70.9 KB

"Spring Rapini"yi yetistirmek cok kolay.

Name:  Spring Rapini.jpg
Views: 1961
Size:  64.7 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön