Selamlar,
Yaptığımız karides gübresinin yapım aşamaları şu şekilde ilerledi...
Yaklaşık 2 Kg karides artığını ( artık diyoruz çünkü içinde kafaları bacakları ve kabukları, hatta bir kaç tane gözden kaçmış tam karides içeriyordu ) fırın tepsisine yaydık.
Karidesler kuruyuncaya kadar fırında beklettik.
Üstleri iyice beyazlaşınca çıtır çıtır oluyorlar.
Doğal el blender' ından geçirdik
Aslında çıtır çıtır oldukları için, bez torbayı elinizle sıkıştırdığınız zaman bile parçalanıyorlar.
Ama Dikkat ! bizim karışımda bacaklar ve bıyıklarda olduğu için bunlar iğne etkisi yaratabiliyor. O yüzden elle fazla kurcalamamaya karar verdik.
Yaklaşık 700-800 gr ürün elde ettik. Tartımız bozuk olduğu için tam değer veremiyoruz.
Sonuç görüntü olarak gayet tatmin ediciydi.
Bundan sonraki aşama, geç kaldığımız sebze yatakları toprağını hazırlarken içine karıştırmak.
O aşamayı da
Sebze bahçesi hazırlama konusunda paylaşır, buradan da linkini veririz.
Kişisel Deneyim Notları:
Mutfak fırınında 200 derece ısıda ikişerli tepsiler halinde 6 tepsi dönüşümlü olarak kurutuldu. Tüm proses yaklaşık 2.30 saat sürdü.
Tavsiyeler:- Mümkünse etli parçaları ayıklayarak sadece kabuk kısımlarını kullanın.
- Tepsiye yayarken olabildiğince ince/tek sıra halinde üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Daha hızlı kuruyor
- Bunu evde denemeyin
Kokuya hassasiyetiniz var ise ve bizimki gibi karışımda kafalar, gözler, bacaklar, etler var ise karidesler soğuyunca azalsa da süreçte çıkan koku anlatılmaz yaşanır Fırın ve tepsiler için doğal temizlik/koku giderici çözümler var. Karbonat, sirke ve limon. Burun içinse taze nane yaprağı tıkacı tavsiye ediyorum
Eğer bizim gibi etli kısımları ayıklamamayı tercih ederseniz.
Bahçenizde fırınınız var ise orada yapmanızı tavsiye ederim.