View Single Post
Eski 02-03-2013, 12:38   #18
PaleoHakan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-03-2013
Şehir: Vancouver/Tekirdag
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EmreERDEM Mesajı Göster
Bayanlar için çok güzel bir bitkidir . Erkekler fazla kullanmasa iyi olur Yüksek östrojen kaynağı... Bir de bazı aktarlar bu ve buna benzer bitkilerden bayanlara özel kanserlere çay , macun vs .. veriyorlarmış . Kesinlikle vücudunuzda tümör varsa bu tür bitkileri kullanmayın . Bayansal tümörlerde östrojen verilmesi çok tehlikeli aklınızda olsun...
Emre Bey edindiğim bilgilerle oldukça çelişen bilgileri verdiğiniz için merak ettim. Tümorlerin oluşmasını engellediği, mevcut tümörlerin küçülmesinde etkili olduğunu ortaya koyan araştırmalara ulaşmak zor değil.
Erkeklerın fazla kullanmaması gerektiğini, vucudunda tümörü olanların kullanmaması gerektiği bilgisilerini hangi kaynağa dayanarak burada paylaştığınızı sorsam kabalık etmiş olmam umarım.

Aklıma gelen bir kac kullanımı paylaşmak isterim.
Antiseptik olması, azda olsa ağrıları azaltması, kanamayı kesmesi onun yanıklarda, açık yaralarda ve kesiklerde binlerce yıl oncesinden bu yana kullanılan bır bitki yapmış. Yeşil iken yapraklarını çiğneyerek kullanılması mümkün iken, kurutulan yaprakların toz haline getiririlerek direk veya gerektiğinde suda bekletilerek te kullanılabiliyor.
Çok fazla kullanım alanı var. Kurutulan veya taze çiçeklerden yapılan çayı soğuk algınlığı ve boğaz ağrılarında oldukça etkili.
Yapraklar çiğnenerek diş ağrısını hafifletmesi için kullanılırmiş. Ağızda ciğnendiğinde verdiği acı tadın ötesindeki uyuşturur gibi verdiği rahatsızlık astrenjan olmasından kaynaklanıyor. Hücreleri daraltıyor ki kanamayı da durdurabilmesinin arkasında yatan neden bu.

Tavşan gibi ufak evcil hayvanlar doyana kadar yediğinde toksik etki yaratarak zararlı olabilir. Yekişkin insanlarda iki haftadan fazla kullanıldığnda karacigeri yorabilir.

120 çeşit kimyevi madde içerdiği belirtilen çok amaçlı kullanımı olan bir bitki.

Ben bir uzman değilim. Paylaştıklarım çok yaygın olarak bilinen hatırladığım bazı bilgiler. Lütfen kullanmadan once tıbbi bitkilerin yan etkilerinden emin olun.

Saygılar

PaleoHakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön