View Single Post
Eski 02-03-2013, 00:34   #1
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Tohumların Şifalı Etkisi ("SUJOK Tohum Terapi" öğrenmek ister misiniz?)

Sizlerle yeni bir konu paylaşmak istiyorum. Aylardır tohum paylaşıyoruz, gönderiyoruz, alıyoruz. Yıllardır tohumları ekiyoruz, izliyoruz, öğreniyoruz, öğretiyoruz.

Peki tohumların şifa etkisini ne kadar biliyoruz.
Yepyeni bir uğraş içindeyim. Sujok akupunktur terapisi alıyorum, bu arada çok ilgimi çektiği için konuyu öğreniyorum, eğitim alıyorum, uyguluyorum.
Önce tedavi alarak başladığım uygulamalar o kadar ilgimi çekti ki, bir süre sonra kendime yardımımın sürdürülebilir olması için ne yapabilirim diye düşündüm. Bu arada sujok akupunkturu öğrenmek ve basit düzeyde kendine uygulamak için illa doktor olmak gerekmediğini de keşfettim (Ancak profesyonel hizmet bazında bakılınca, hem doktordan hem de doktor olmayan terapistten tedavi aldım, arada fark çok.).

Bu kez öğretmen arayışım başladı. Yurt dışında pek çok kurs hatta özel akademi var bu konuda. Ülkemizde akademi kurma çalışmaları olduğunu öğrendim ama onu beklersem sürse uzayacaktı. Eğitim veren hocalar olduğunu duydum. Hoca buldum ama bir türlü zamanlarımız tutmadı, hoca bir türlü 1. seviye eğitim vermedi. Arayışımı sürdürünce nihayet öğretmenimi buldum ve hemen 1. seviye eğitimi aldım. Artık 2. seviyeye başlama düzeyine geldim. Kısa süre içinde işten vakit arttırıp 2. seviye eğitim alacağım.

Kısaca SUJOK öğreniyorum.

Öğrendiklerimin ve uyguladıklarımın bir kısmı da tohumlarla ilgili. Tohumlarla ilgi olan herşey de agaclar.net dostlarıyla ilgili. Öyleyse paylaşalım, öğrendikçe anlatalım.

Sizlere tohumların şifa için kullanımı ile ilgili, kendinize ve çevrenizde dostlarınıza yardımcı olmak için uygulayabileceğiniz yöntemi anlatmadan önce kısaca sujok nedir diye bir bakalım;

Kore dilinde Su kelimesi el, Jok kelimesi ise ayak demektir. Kısaca sujok el ayak terapisi olarak adlandırılır. SU JOK Terapi yöntemini ise Güney Koreli Profesör Park Jae Woo keşfetmiş. Hem batı hem de Çin tıbbını bilen ve yakından takip eden Park Jae Woo, organlara uygun noktaların bütün vücudumuzda bulunduğunu, el ve ayakların organları çok kolay çalıştırdığını fark etmiş. Bu durumda el ve ayaklarımız bizim bedenimizin birer uzaktan kumandası gibi düşünülebilir.

Peki elimize (ayağımıza) vücudumuz nasıl yansır?

Baş parmağımızı başımız ve boynumuz olarak kabul edelim. Avuç içimize tüm iç organlarımız yansır, parmaklarımıza da kol ve bacaklarımız. Baş parmağımızı elimizin yan tarafından kaldırıp bileğimize çevirsek insan bedeninin şeklini aynen görürüz. Şöyle;

Name:  Picture0018.jpg
Views: 26614
Size:  17.9 KB

Peki bu yansımada hangi bölge nereye denk gelir?

Name:  Picture0019.jpg
Views: 26901
Size:  27.3 KB

Acaba iç organlarımız nasıl yerleşir?
Name:  SU_JOK.jpg
Views: 35124
Size:  38.3 KB

Elimizin ve ayağımızın içine, yani avucumuz ve tabanımıza vücudumuzun ön yüzüne, içine yerleşir. Buna yin bölgesi denir. Vücudumuzun arkası ise elimizin ve ayağımızın üst, dış kısmına yerleşir. Buna da yang bölgesi denir.

Bunları niye öğreniyoruz, çünkü tohumları nereye uygulayacağımızı bilmemiz gerek (İnanın size çok pratik anlatıyorum, hocam bunu en ince noktasını bile gözü kapalı bilelim diye bize nasıl detay vıdık vıdık anlattı anlatamam )

Burada da elin iç ve dış yüzüne vücudun yerleşimi detaylı gösteriliyor (Ayağı sonra anlatırım, el başlangıçta daha kolay).

Name:  sujokel.jpg
Views: 40218
Size:  41.7 KB

Elimizde ve ayağımızdaki gösterdiğim bu yansımalar sujok'ta ana sistem denilmekte.

Tohumla tedavi kısmına geçmeden önce bilmemiz gereken önemli bir vücut yansıması daha var. Bu da parmaklarımızda. Sujok'ta bu yansımaya "böcek sistemi" deniliyor. Bu her bir parmağımız için aynı. Yani 20 parmağımızın her biri tek tek bütün vücudumuzu temsil ediyor (Daha ana sistemi anlıyorduk böcek nereden çıktı demeyin, bir de mini sistem var, sırasını bekliyor, o da geliyor...)

Peki vücudumuz parmağımıza nasıl yansıyor? İşte böyle;
Name:  bocek.jpg
Views: 24980
Size:  15.2 KB

Konuya bu şekilde bir başlangıç yapmadan size uygulamaları anlatma imkanım yok kusura bakmayın, birden üzüm çekirdeği, elma çekirdeği, nar çekirdeği, ceviz diye başlayamadım . Sorularınız olursa cevaplarım.

Not: Anlatımlarda kullandığım diyagramlar Prof. Dr. Park Jae Woo' nun Su Jok Tohum Terapi kitabından alıntıdır.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön