View Single Post
Eski 28-02-2013, 23:06   #5
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Üniversitede öğrencilik yıllarımızda Ankara'da pazarda belirli bir dönemde iri ve görünüşü güzel domatesler olurdu. Bunları Ayaş domatesi olarak satarlardı. 20-25 yılda ne kadar çok şey değişmiş. Bizim burada da ekşi domatesler olurdu. Salçası olmazdı. Çok sulu olduğu için yemeklere ve salatalarda kullanılırdı. Bir ilçemize gittiğim zaman pazarda pembe domatesler görmüştüm. Görüntüleri çok iyi değildi. Ancak tadları eski domateslere benziyordu. Tek sıkıntıları görüntüleri de değildi. Kabuk çok ince olduğu için dikkatli taşınması gerekiyordu. Onlardan alıp tohumlarını üretebileceklere vermeye çalıştım. Ancak bir süre sonra bazı kişiler tarafından il merkezine de getirilmeye daha sonra üretilip satılmaya başlandı. Başka bir pembe domatesi pazarda görünce aldım. Bu domates diğeri gibi değildi. Görüntü düzgün ve kabuk biraz daha kalındı. Ancak tadı diğeri ile aynı değildi. Tabi bu domatesler daha az ürün vermesi nedeni ile fiyat olarak daha yüksek fiyatlara alıcı buluyorlar. Muhtemelen bu yıl onları üreten sayısı da artar diye düşünüyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön