View Single Post
Eski 27-02-2013, 00:39   #25
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Aslinda sizin yaptiginiz deney cok iyiymis. Ben bunun bir benzerini yengec besiniyle gecen sene domateslerde uyguladim. Daha once yazdim mi hatirlamiyorum, yengec besini diger besinlere gore gec bozunuyor ama domates ciceklenmeden once kismen bitkinin alabilecegi sekilde hazir hale geliyor. Verim cok iyi oldu. Bu sene hazir aldigim toz halindeki karides besinini deniyorum, bakalim ne sonuc verecek.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Bu toprağa balık artıklarını gömerek bozunmasını sağlama ve sonra da kullanma hakkında ben de birşeyler okumuştum ancak bunu deneyecek bir bahçem olmadığından maalesef yapamadım.

Bahsettiğim yem amaçlı satılan karidesler (burada cimcime deniliyor) zaten çok küçükler ve onları kuruttuğumda sanki geriye kabuk kalmış gibi oluyor ve sonra sizin gibi toz haline getirip kullanıyorum. Ağaçlarımın hepsine azar azar verdiğimden açıkcası şöyle bir farklılık gördüm şu ağacımda (bonsaimde) diyemem ama deneme amaçlı olarak elimdeki adeniumlarımın sadece birisinde kullandım bu karides tozlarını ve diğerlerine vermedim. Kullandığım adenium diğerlerine göre (çok aşırı olmasa da ) daha uzun boylu ve büyük yapraklı

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön