View Single Post
Eski 27-02-2013, 00:17   #23
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Aslinda kafalari ayiklanmis olarak satiliyordu. Haslamadan once ben geri kalan kisminin kabuklarini ayirmistim. Yasadigimiz evin yakininda balik urunleri satan bir yer var. Orda kilolarca balik kafasi cope gidiyor. Aslinda o kafalari sene sonu gibi gidip toptan ucretsiz olarak almak, sonra onlari topraga gommek ve bahar olana kadar bozunmasini saglamak istiyorum ama bir turlu firsat olmadi. Bu, Amerikan yerlilerinin kullandigi cok eski bir yontem. Bunu uygulayabiliyorsaniz, bence paket gubreye de ek olarak ihtiyaciniz yok. Siz bu tip bir uygulamadan nasil sonuc aldiniz?
Saygilar benden.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn birnefestoprak,

Size birşey sormak isterim: Evde karides güveç pişirmek için ayıklarken kafasını da kabuklarıyla beraber ayırıyorum ve o şekilde kurutuyorum ve kullanıyorum. Ancak sizin kurutulmuş karides kabuklarınızın içinde sanırım kafaları yok. Kafa kısımlarını atıyor musunuz?

Bir de bazen baıkçılarda yem amaçlı satılan bozulmuş veya bozulmaya yüz tutmuş karidesler gördümmü ben onları da alıp kurutuyorum ve kullanıyorum. Şu ana kadar olumsuz bir durum olmadı (her ne kadar uzun süre kullanmıyor olsam da). Siz bu şekil denediniz mi hiç veya mahsur görüyor musunuz bunda?

Saygılarımla

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön