View Single Post
Eski 23-02-2013, 23:05   #2
sabah
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Alıntı:
- Bahçenizin, (göze hoş gelmese de) ilk halini foruma ekleyin. Hangi mevsimdeysek/aydaysak, onların fotoğraflarını yüklemeniz, üyeler için bahçenizin ve bitkilerin dönemlerini, gelişmelerini izlemek açısından yararlı olacaktır.

- Aynı bitkiye ait, aynı zamanda çekilmiş birbirine benzer fotoğraflara bakmanın bir süre sonra başlığı sıkıcı kıldığını göz önüne alınız ve bundan kaçınınız.

- Fotoğraflara en azından bitkinin adını yazmanız gerektiğini unutmayın.

- Başlıkların uzun süre üye ve üye olmayanlarca ziyarete açık kalacağı göz önüne alınarak; gereksiz mesajlardan arınmış olması sağlanmalıdır.

- Tohum, fide ve benzerlerinin dağıtımı için kendi sayfanızı kullanmayınız. Forumun Alışveriş bölümünde, Ücretsiz Dağıtım bölümünü kullanabilirsiniz. Sayfanızda bu tür isteklerde bulunanları, doğru yere yönlendirmek sizin sorumluluğunuzdadır.

- Herhangi bir bitki ya da yaptığınız işleme ait detaylı bilgi paylaşımlarının bir kopyasının konuyla ilgili başlıkta da olması yararlı olacaktır. Bahçenizde yapılan bu tür yazışmaları bir metinde derleyip, katkı yapanların isimlerini de ekleyerek ilgili başlığa yeni mesaj olarak yapıştırabilirsiniz. Bahçenize, bu sayfanın linkini de yazabilirsiniz.

- Bu sayfalar sizin kişisel web siteniz değil, bahçenizle ilgili deneyimlerinizi ve yetiştirdiklerinizi paylaşacağınız sayfalardır. Bu nedenle gidip gördüğünüz yerleri, gezi fotoğraflarınızı, komşunun bahçesini, gittiğiniz fuaları, seraları ve benzerlerini, bahçe sayfanıza ekleyemezsiniz. Forumda uygun bölüm varsa oraya eklemelisiniz.

- Bayram ve önemli gün kutlamaları da bahçeler yerine ilgili başlıkta yapmalıdır.

- Forumun diğer bölümlerinde olduğu gibi bu bölümde de cümleye büyük harfle başlama, nokta ve virgülden sonra boşluk koymak gibi yazım kurallarına dikkat edilmelidir.

- Bazı fotoğraflarınızı Galeri'ye koyarak yalnızca bahçenizi ziyaret edenlerin değil tüm ziyaretçilerin görmesini sağlayabilirsiniz.


Ziyaretçilere Not:
Sadece beğeninizi dile getirecekseniz, bunu mesaj yazarak değil, Beğen butonuna tıklayarak belirtin.
Bahçe sahiplerine ve ziyaretçilere yukarıdaki kuralları hatırlatırım.

sabah Çevrimdışı   Başa Dön