View Single Post
Eski 21-02-2013, 19:42   #9
Revnak
Ağaç Dostu
 
Revnak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 352
Sayın Sırça,
Ben de 3 renkli kedilerin çoğunlukla dişi olduklarını duydum ve gözlemledim ancak nadir olmakla beraber 3 renkli erkek kediler de var.

Şu ana kadar 4 tane kedim oldu. 3 dişi 1 erkek, hepsi birbirinden güzel sokak kedileri. Dişiler için ben de sayın Doğa Dostu gibi önce annelik duygusunu tatmalarnı istedim sonuçta bu onların doğasında var, ancak yavruları verecek bir yer olmayınca bu fikirden vazgeçtim. İran yavrusuna yuva bulmak çok daha kolay olacaktır=)

Evet bir düzen, sistem var, yaşam kontrollü olarak devam etmeli ancak bu bizler her yeri beton yığını yapmadan ve doğayı yok etmeden önceydi.
Hayvanları zararlı oldukları için öldürmeye ben de karşıyım ama kısırlaştırmama fikrinde size katılmıyorum.

Kısırlaştırmayıp ne yapacağız.. Sokaktakilere gerektirdiği gibi bakıyormuyuz da çoğalmalarını engellemek yanlış. İnsanlar yer pislenecek diye yemek koymuyor, konan su dolu kaplara çöp atıyorlar hadi onu geçin tekmeleyip bilerek ve isteyerek deviriyorlar. Hayvan karşıdan karşıya geçmeye çalışırken inadında gaza basan, çarptığında aracına bir şey olduğu için üzülen ama o canı düşünmeyen insanlarla dolu her yer. Şiddeti, tecavüzü saymıyorum bile.
Alıp bakamayıp sokağa salan, sırf kendi köpeği ihitiyacını görsün gelsin diye sokak köpeğiyle çifleşmesine izin veren "hayvan severler" var. Sokaklar Agozce'nin dediği gibi cins hayvanlarla dolu.

Size bir örnek vereyim bahçemde baktığım kedilerden biri: Nazlı daha kendisi küçükken hamile kaldı, yaptığım kutuda doğurmaya çalıştı doğum bütün gün sürdü çıkan yavruyu temizleyemedi bile, o ölü yavrularla ben ilgilendim. Bu olaydan 3 ay sonra Nazlı yine hamileydi şans eseri bahçeye çıktığımda penceremin dibinde yine aynı şekilde ölü 2 ölü yavru buldum. O ölü yavruları görmektense Nazlıyı kısırlaştırmayı isterdim. Diyeceksiniz ki düzen bu demekki anne olmaya hazır değilmiş haklısınız ama o ölü yavrular şehir ortamında başka bir canlı tarafından tüketilip sisteme dahil olamıyor dolayısıyla o bahsettiğiniz sistem çalışmıyor. Bu kedinin kısırlaştırılması benim gördüğüm 4 ölü yavruyu hiç var olmamış kılacak ve anne de bütün o acıları çekmeyecekti. Kendisini sevdirmediği ve yakalayamadığım için ne doğum sırasında veterinere götürüp ona yardım edebildim, ne de sonrasında kısırlaştırbildim. Nazlı şu an 1.5 yaşında ve yine hamile, neler olacağını neler yaşayacağını ve yaşayacağımı merak ediyorum.
1 hafta önce yaşadığım başka bir olay daha; pencereme en fazla 4 aylık olan bir kedi geldi deli gibi bağırdı teli tırmaladı kapıyı açtığımda tek dileği eve girmekti çünkü başka bir kedi tarafından sıkıştırılıyordu. Eve alamazdım çünkü zaten evde 2 tane kedim var. Onun için yapabildiğim önce pirelerinden arındırmak için boynuna parazit uygulaması yapmak, sonrada küçük bir kutu yapıp onun içine saklanmasını dilemek oldu. Bütün gece saklandı beni her gördüğünde çıkıp yine eve girmeye çalıştı. Bu 4 aylık zaten kendisi ufacık ve sağlıksız olan kedinin yavruları ne olacak? Ertesi gün kendi kedimi kısırlaştırmaya götürecektim, çağırdım eğer gelseydi onu da götürecektim çünkü onun için yapabileceğim en iyi şey bu.

Bir kedi 4 aylıktan 14 yaşına kadar yılda 3 doğum yapabiliyor ve yavru sayısı 4 ile 6 arasında değişiyor. Sadece 1 dişi kedi yılda ortalama 12 yavru doğuruyor. Doğan yavrulardaki dişileri ve annenin 2. 3. doğumu sırasında onların da yavruladıklarını bir hesabedin. Bunun önü alınmazsa işe o zaman sıkıntı olur, insanlar şikayet eder belediyeler zehirler vs. vs.

Bizlerin evlerimizin önüne koyduğumuz yemekler sular ne yazık ki yeterli değil dolayısıyla yaşamın kontrollü olarak devam etmesini istiyorsak onların da iyiliği için kontolü ele alıp onları kısırlaştırmamız gerektiğine inanıyorum.

Revnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön