View Single Post
Eski 21-02-2013, 03:02   #7
agozce
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sırça Mesajı Göster
Sevgili doga dostu,
Benim iki tane kırmızı çizgim var.
1-)Hayvanları, zararlı diyerek öldürmek.
2-)Üremesinler diye kısırlaştırmak.Canlılar,canlılar tarafından tüketilmelidir.Yaşam böylece kontrollü olarak devam eder.İnsanlığın yaşaması için bu şarttır.Sokak köpekleri çoğaldı,bize zararı oluyor diye öldürürseniz,sokak köpeklerini veya kedilerini veya sahipli hayvanları çoğalmasınlar diye kısırlaştırırsanız,av adına, yiyeceğinizden çok avlanma yaparsanız, tarlalara zarar veriyor gerekçesiyle,fare ve domuzları katlederseniz,işte bunların hepsi, insanlık adına bir zulumdur.
Sevgi ile,
Doğada, doğal koşullarda böyledir ama gerçek çok farklı malesef. Şehirlerde o hayvanların ne sığınabileceği yer, ne de avlanabileceği av var. Yaşam alanları tamamen istila edilmiş durumda. İnsanlar yemek artıklarını çöpe atar ama yanındaki köpeğe asla vermez.

Hiç hayvan barınaklarına gittiniz mi? Tavsiyem bir kez gidin. Ve o hayvanların çektiği acıları görürseniz eminim böyle düşünmessiniz.Her türlü cins hayvan var. Çoğu zamanın büyük paralarla alınmıştır oysa..

Sokaktaki bir köpeğin ortaalam ömrü 3 yıl, o da kaç gündebir yiyecek bulursa...Açlık, şiddet...terkedilme...her türlü acı fazlası ile var.

Lütfen hayvanlarınızı kısırlaştırın. Siz belki iyi bakarsınız ama sahiplendirdiğiniz o yavrulara iyi bakılacağına ne kadar emin olabilirsiniz.

Alacağınız zamanda barınaklardan, sokaktan alın lütfen...asla satın almayın, canın ticareti yapılmasın.

Benim de bir İranım var ve sokaktan aldım.Bu kış çamurun içinde ölmek üzere olan 2 tane yavru kedi- biri British Shor hair, biri Russian Blue- ikisinin de piyasa fiyatı 1000 tl nin üzerinde..Anneleri alınmış, sıkılınca kısırlaştırılmadan sokağa atılmış...diğer yavruları ne oldu, annne ne oldu kim bilir..

Baktığım bütün sokak hayvanlarını da kısırlaştırıyorum. Azalsınlaki kıymetleri olsun, ve acı çekmesinler.

Doğmayanın günahı düşünülürde, doğmuş olanların çektiğini kimse görmez nedense...

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön