View Single Post
Eski 29-05-2007, 09:54   #20
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Sakız sardunyalarınızın nesi var bakmadan fikir üretmek zor. Hemen sararan goncaları kesin uzaklaştırın. Kuruyup geçen çiçekleri de kesin.

Benim sardunyalarıma bu ara zararlılar dadandı, sizde var mı kontrol edin. Öğleden sonranın kızgın güneşinden koruyun. İki sulama arası hafifçe kurusunlar ama sakın su stresine sokmayın. Uygun dozda besin vermeyi sürdürün.

Endişelenmeyin, yeni aldıklarınız veya yerini değiştirdikleriniz uyum stresi de yaşıyor olabilir. Sardunya dayanıklı bitkidir ve yaz boyunca açar sıkılmayın. Dediğim gibi bozulanı kesip yenisini bekleyin

Havaların ani ısınması ile birlikte benim dikmiş olduğum bazı sardunyalarda da gonca kuruması başladı. Size son dönemdeki çok sevdiğim bir sardunyayı göstereyim. Ağabeyimizin evinde yaptığımız düzenlemede kullandık. Yerini çok sevdi iki katı büyüdü Bir de unutmadan yalınkatlar katmerlilere göre daha yüksek performanslı. Güneşe daha dayanıklı.

Resimde gördüğünüz gibi bir geçmiş çiçek bozuk yaprak yok, çünkü elimiz üzerinde, bu da yeniden çiçeklenmeyi teşvik ediyor.

Name:  09052007(013).jpg
Views: 55474
Size:  51.5 KB

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön