View Single Post
Eski 17-02-2013, 17:40   #136
Kellokiz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-02-2013
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 5
Herkese merhaba,

Ben de 12 Subat'ta bir Ulmus Parvifolia'ya kavustum. Yasini ve durumunu bilmiyorum, cunku hediye geldi (internette bir cicek sitesinden siparis verildi, Zelkova adiyla satildigini gordum ama forumdaki arastirmalarim kesinlikle Ulmus Parvifolia oldugunu gosteriyor).

Salonda direkt gunes isigi almayan hatta hafif karanlik sayilabilecek bir koseye koydum. 3. gunde yapraklarinin sararip ufak bir sarsinti ya da dokunusla dustugunu farkettim. Panik olup sulama yaptim (ne zaman sulanmasi gerektiginden ziyade nasil sulanmasi gerektigini arastirdigimdan dogru sulamayi cok buyuk ihtimalle gereginden once yaptim).

Cuma aksami sulamistim, hala toprak uzeri nemli. Ayrica ayni gun pencere onundeki masaya yerlestirdim biraz daha isik alsin diye (tul perde arkasinda).

Hala orada tutuyorum. Ve iki gundur hem bu forumda, hem de bazi yabanci forumlarda okumaya devam ediyorum. Ancak net karar veremiyorum ne yapmam gerektigine.

Sorularima gelince:

1. Sararma yeni bir ortama geldigi icin olabilir diye okudum. Alisinca gecmesini umuyorum. Baska bir sebebi var midir?

2. Indoor mu outdoor mu oldugunu tam olarak netlestiremedim. Her ikisi de olabiliyor sanirim yetistirildigi yere gore. Ben nereye koymaliyim?

3. Bu ayralrda uykuda olmasi gerekiyormus. Kapali bir balkonum var, cok az isik aliyor ve soguk denebilir. Orada uykuya mi birakmaliyim? Eger oyleyse ne kadar tutmaliyim?

4. Iceride tutmamda sakinca yoksa, pencere yakininda mi durmali, ya da herhangi aydinlik bir yer yeterli midir?

Herkese simdiden tum ilgi ve yardimlari icin tesekkurler

Sevgiler,
Burcu.

Kellokiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön