View Single Post
Eski 17-02-2013, 00:18   #6
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Cevabınız için teşekkür ederim.

İlk olarak üretmeye çalıştığım laktik asit bakterilerini fidan dikimlerinde ve damla sulama sistemi ile toraktan vermeyi düşünüyorum.

-Bu bakterilerin melas ile aktifleştirildikten sonra saklama ömürleri var mıdır ?
Pirinç suyundan yapılmış serum = kısmen ev usulü EM
Melas + serum = kısmen EM-A diye bilirmiyiz ?
Aktifleştirilmiş laktik asit bakterisi solusyonunu bir ay içinde tüketmek emniyetli bir yaklaşım olur. Buna rağmen, kokladığınızda kötü olmayan turşu gibi bir kokuyu aldığınız müddetçe prablem yoktur, kullanabilirsiniz. Kötü ve çürümüş gibi koku aldığınızda patojenler işgal etmiş demektir, kullanmayınız.

Bu şekilde izole edilen laktik asit bakterilerine ev usulü EM demek doğru değil. EM ile tek ortak yanı ikisinde de laktik asit bakterileri bulunmasıdır. EM'de bulunan farklı gruplardaki diğer faydalı bakteriler sebebiyle işlevi farklı ve daha çeşitlidir.

EM ile karşılaştırılabilecek bakteri kokteyli hazırlamak için Filipinli Doğal Tarım ustası Gil Carandang'ın Indigenous Microorganisms (yerel faydalı mikroorganizmalar) adı altında doğadan toplanan mikroorganizmalar prosedürünü takip etmek gerekir. Fırsat bulursam adım adım yapıp, organizların mikroskobik görüntülerini de dahil yayınlamayı planlıyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön