View Single Post
Eski 16-02-2013, 11:57   #1
aceylan1445
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-01-2008
Şehir: ankara-izmir
Mesajlar: 1
Australorp Cinsi Tavuk Çiftliği Kurmak

1000 Adetlik Yumurtalık Australorp Cinsi Tavuk Çiftliği Kurmayı Düşünüyorum.


Merhabalar sayın dostlar İzmir/ödemiş'e 15 km uzaklıktaki şuan boş olan yaklaşık 2000 m2 bahçesi olan çiftliğimde (yanında daha arazim mevcut) 1000 adet Australorp cinsi tavuğu açık olarak beslemek istiyorum. Araştırmalarımda öğrendiğim kadarıyla yumurta için en uygun cinslerden biri bu cins ve hastalıklara karşı daha dayanıklı.

- yaklaşık 100 m2'lik eski küçük baş hayvan için yapılmış damım mevcut kapalı alan olarak orayı kullanmayı düşünüyorum. gerek duyulduğu takdirde depo olarak kullandığımız başka kapalı alanları da kullanabiliriz.
- araziye yonca ekmeyi düşünüyorum (7-8 tekrar ekim gerektirmez ve tavuklar için faydalı olacağı için-yem olarak)
- tavuklara yine kendi arazimde yetiştireceğim kırılmış mısır ve buğday yedirmeyi düşünüyorum ek gıda olarak
- giriş maliyetini düşürmek ve deneme sürecini atlatmak için ilk olarak 100 adet yarka alıp 1 ay sonraki yumurtalarını da kuluçka makinesi ile çoğaltıp 1000 adete ulaşmayı düşünüyorum.
- ilk 1 yıl için maddi bir kaygım yok daha sonraki zamanlar için aylık 9-10 bin gelir bekliyorum.
- yumurtaları pazarlamakta sorun yaşayacağımı sanmıyorum şarküteri sahibi yakın arkadaşlarım var ve son günlerde ben de dahil bir çok arkadaşım bu tür üretilen yumurta aramaktayız

fakat aklıma takılan 2 soru var
1 tavukları diğer hayvanlardan korumak? daha önce hobi amaçlı 100 civciv alıp kümese koymuştuk bütün civcivlerimizi gelincik gece gelip gelir boğazını sıkıp öldürüp kaçmıştı (
2 daha önce kanatlı hayvan yetiştirmediğimiz için hastalıkları konusunda çok bir bilgim yok, acaba devamlı veteriner kontrolünde olan hayvanlara da hastalık bulaşıp hepsi telef olur mu?

aceylan1445 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön