Sevgili meyvelitepe Blogunuzdaki ''DENGE'' isimli yazınızdan faydalanarak yapmış olduğum faydalı bakteri (L.bacillus) üretme çalışmalarımda,size bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok memnun olacağım.
Öncelikle karanlık bir ortamda üzeri kısmen kapalı olan pirinç suyunu bekleterek işe başladım,1 hafta sonra süzdüm ve süte boğdum tekrar bir hafta sonra baktığımda sütün kesildiğini ve serumun üst tabakada kaldığını gördüm bu serumu bir şiringa yardımıyla üstten üstten emdirerek başka temiz bir şişeye aktardım,Serumu aldığımız kaba biraz daha ılık süt ilave ederek tekrar karanlık bir ortama aldım.
Buraya kadar yazarak anlatmaya çalıştım aşağıdaki ilk fotoğrafta;
- 1 Kase melas
- Önceden hazırladığım L.bacillus (öyle umuyorum)
- 250 gram içme suyu
pirinç suyunu temiz şişeye aldıktan sonra ph metre ile ölçtüğümde ph 4.3 çıktı.
Ardından boş cam şişesine 5-6 kaşık melas koyup şişeye 250 gram içme suyu ilave edip çalkaladım.
Sonra faydalı bakterilerimizi bu şişenin içine koyarak çalkaladım.
ph'ını ölçtüğümde ise sizin bloğunuzda paylaştığınız bilgiye göre 7.2 çıkması gereken ph 5.6 çıktı
Buraya kadar geldim.6 gün sonra tekrar ph ölçümü yapacağım şayet ph değeri 4-4.5 çıkması durumunda faydalı bakterilerimizin beslendiğini kanıtlamış oluyoruz.
-Peki ben bu 1 litrelik sıvıyı topraktan vermek istediğim zaman inceltme oranım ne olmalı ?
-Kuruyan fidanlarımın yerine yeni ekeceğim açık köklü ceviz fidanlarımın harcına (perlit,torf,leonardit,i.y.hayvan gübresine) spreyleyerek toprak altına alabirmiyim ? yoksa elimde bulunan em-a yımı kullanayım.
şimdilik soracaklarım bu kadar ilginize teşekkür ederim.