Konu: Açma
View Single Post
Eski 12-02-2013, 20:23   #1
serkan_istanbul
Ağaç Dostu
 
serkan_istanbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
Açma

şimdi açma zamnı tarifini yazayım bari
1 su barda ğı süt ılık
1 paket maya dr otker hamur mayası üstünde yazıyor zaten
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşıgı tuz
2 tatlı kasıgı şeker
ve 500 gr kadar fekat hamura göre un

yapılısı
bunların hepsini karıştırıyoruz ama unu yavaş yavaş . yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olacak . 1 saat kadar bekletiyoruz ılık bir yerde mayalansın diye.

1 saat sonra lımon buyuklugunden bıraz buyuk parcalar alıp
onları yuvarlayıp yassılaştırıp içine tereyağı ve ya margarin sürüyoruz. tekrar elle yuvarlayıp uzunca şekilde yumurta gibi deil. kenarlarından birleştirip ortası boş lastik gıbı yapıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp. 30 dakka daha bekleyip 170 derece fırında pişiriyozzz afiyet olsun.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen serkan_istanbul : 12-02-2013 saat 21:04
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön