Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç
1 Kilo pancar bol su ile iyice yıkanır. Kök kısmından biraz kesilerek kabuklarıyla beraber tencerede haşlanır. Çatal rahatça batıyorsa pişmiş demektir. ( Çok yumuşak olmayacak ).
Pancarlar tencereden çıkarılır. Yeteri kadar soğuduğunda parmaklarımızla kabukları soyulur. ( Ovalayınca çok kolay çıkıyor )
Pancarları dilimleyip kavanoza alın ( Pancarlar küçükse dörde bölün ). Kaynatmış olduğumuz kırmızı renkli suyundan koyun. 1/ 3 ü kadar sirke ilave edin. ince kıyılmış 1 baş sarımsak, yeteri miktarda tuz ekleyip kavanozu karıştırın. Turşu ertesi güne hazır. Sade olarak veya salataları süsleme amaçlı kullanılabiliyor.
Yapımı çok basit ve lezzetli.
|
Birazdan iki kilo ile yapacağım, 6 kaşık şeker mi ekleyeceğim? Esmer şeker olur umarım.
Arzu Kırlangıç ve katmer, teşekkür ederim.