Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki
Seçeceğiniz dal odunsu yapıda olsun, köklendireceğiniz bölgede kabuğu dalın çapına eşit genişlikte düzgünce sıyırıp alın (kambiyumun altındaki sert doku tam açığa çıkacak şekilde), mümkünse IBA kullanın (ağacın türüne göre şart da olmayabilir), kabuğu sıyırdığınız bölgenin etrafına saracağınız ortamı (torf, spagnum yosunu veya nemi tutacak başka bir şey) nemini kaybetmeyecek şekilde (örneğin bir streç filmle) sıkıca kapatın ve ara sıra nemini yitirip yitirmediğini kontrol edin. Tabii bu işlemleri yaza doğru yapın ve birkaç ay sonra köklenmeyi kontrol edin. Köklenmişse sonbaharda daldan keserek saksıya alın.
Size anlatırken bir tane de benim yapasım geldi
|
Desenize benim havai koklendirme havada kalacak
Buyuk ihtimalle Agustos sonunda Iskocya yolcusuyum,yanima en azindan deneme saksisinda goturebilecegim bir tane olsun istiyorum ki yurt odasinda ilgilenebileyim.
Bu arada tamamen baska bir soru havai koklendirmeyle alakali,cam celigi koklenirse tabi ne zaman anlarim,oluyorsa oldugunu ne kadar surede/nasil anlarim.
Tesekkurler
Not: Sn.yamadorian sagolsun 4 ornek saksiyi yollamis,resimlerini en kisa zamanda eklerim.