View Single Post
Eski 07-02-2013, 10:18   #42
eehbee
Ağaçsever
 
eehbee's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-01-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 41
İlave bilgi:
Posta/hızlı kargo eşyası için muafiyetin kapsamı nedir?

Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.
Kaynak:T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Bu durumlarda nakliye ücretinin kesinlikle muafiyet tutarını etkilemediği bilgisini de yetkili ağızlardan almış bulunuyorum. Dolayısı ile bu ürün 90$ yani 66€ tuttuğu için gümrüğe takılması da söz konusu değil.

Ayrıca dün gece üşenmeden çinli toptancı ve perakende satış firmaları ile irtibata geçtim (alibaba.com üzerinden). Aldığım fiyatlar 100 adet ve üzeri için mantıklı iken 10 adet için pek de mantıklı fiyatlar gelmedi. İsteyen ile gelen teklifleri paylaşabilirim. Çapraz kontrolü de yaptıktan sonra gittim amazon (co.uk) üzerinden ingiltere fiyatlarını da kontrol ettim çeşitli setlerin. Her ne kadar nakliyesi biraz daha düşük olsa da bu fiyatlar da biraz yüksek geldi.

Sonuçta yine ebay üzerinden daha uygun fiyatlı, daha küçük bir set almaya karar verdim. Sizlerin gümrük konusunda uyarmanız da biraz etkili oldu açıkçası. Risk almak istemedim. Bir de yeni başlayan biri olarak işi öğrenene kadar beni idare edecek ve aynı zamanda heveslendirecek özel ama hesaplı aletler mantıklı geldi.

Bilgilendirici olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim. Hepinize iyi günler.

eehbee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön