View Single Post
Eski 07-02-2013, 00:13   #28
YeniGine
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik Mesajı Göster
İnsan oğlunun buyuk cogunlugu hala topragın ne kadar değerli oldugunu anlayamadı. Sırf insanların rahatları için tabiatı kirletmekten vazgeçemiyorlar. Bunun ceremesini biz değil belki ama bizim nesillerimiz fazlasıyla cekecekler.
Önceden insanlar buyuk balkonlu ev istemiyorlardı, şimdi balkonlu ev arıyorlar. Sebebi iki tane sebze yetiştirip yiyebilirim diye. Lüks sehirlerde psikologa gidene kadar bitkilerle uğraşmak( stres dışı konular hariç ) insan üzerindeki stresi alıyor. Toprak yasam demektir ve bu yaşamı fakında olarak kendi ellerimizden alıyoruz...
Çok haklısın sevgili alacakaranlık; zaten artık İstanbul da tabiat diye birşey kalmadı nerede bir yeşil alan görseler mutlaka üzerine bir beton yığını kondurmayı seviyorlar ve başarıyorlar da. Sitede çok yerde yazdım 633 tane çam ağacımız olan yeşil alanımız maalesef artık TOKİ Avrupa Konutları sefertallarının (16-18 katlılar) çamlar katledilerek kendilerinin otoparkları, yolu ve çöp alanları oldu maalesef.
Ormanlık alanlara da giriyorlar artık hepimizin bildiği gibi ve dikkat edersek reklamlar da sen gir ormanlık alana; sonra 'Sitemizin yüzde bilmem kaçta kaçı yeşil alan', yine reklamlarında sefertaslarının balkonlarında çiçekler diye reklam yap.
Gerçekten çok üzülüyorum, acıyorum. Yazık!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön