View Single Post
Eski 06-02-2013, 07:38   #27
Yakup
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
Kara Turplu Bal

Kara turp üstten 1 cm kadar kesilir, içi kabak gibi oyulur. Çok derin oyulmaz, kabaca /kalınca oyulur. İçine oyuğu doldurana kadar bal konulur ve temiz bir cam bardağın üzerine bırakılır. 7-8 saat sonra bardakta oluşan şerbet afiyetle içilir.
Balgamcıklar vücuttan kovulur. Göğüs yumuşar.
Tarifi veren için "Allah razı olsun" denilir.


Düzenleyen Yakup : 06-02-2013 saat 08:39 Neden: İlave
Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön