Karalahana çorbasının özü mutlaka ''patila'' dediğimiz iç yağı iledir, kemik suyu vs. ile aynı lezzet olmaz.İç yağı ezme lahanada doğranarak içine atılır.Ayrıca vurma, dövme, ezme lahanada ise iç yağı oranı daha çoktur.Sayın jeozu, karakabak konulan daha çok seferberlikte uydurulan elde ne varsa katılan yemeklerden gibi geliyor bana
Eğer isterseniz ilk isimleriyle ;
Karalahana yemekleri
-------------------
Sarma (Yarmalı, unlu, bulgurlu, pirinçli, etli)
Çorba (kabaklı, iç yağlı)
Kavurarak yapılan (dible)
Ezme (Lu zeri)
Birde şarkısı,
İştağiti vamiğun ---- İştahımda yok
Yemeğepe mu paten ---- Yemekleri ne yapacağız
Çukanite kotsobun ---- Kazanlar dolusu
Lu pşkomaten pşkomaten ---- Yiyeceğiz, lahana yiyeceğiz