View Single Post
Eski 01-02-2013, 17:25   #25
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. agozce' nin eklediği yazıdaki içeriği anlamlandırırken bu düşünce yapısına sahip insanlara ithafen kaleme alındığını idrak ederek ve aslında bir yerde onlara içine düştükleri bu yanlışı algılatabilme, aslında canlıları bir bütün olarak sevme, koruma, yaşam hakkına saygı gösterme mantalitesine ne denli ters düştüğünü gösterebilme amaçlı olarak güzel bir yazı olarak düşünsem de ben sokak köpeği sözünden anladığımı burada yazmadan geçemedim.

Cins köpek diye diretenlere sokak köpeği ile onların köpeği arasında bir fark olmadığını anlatmanın yolu sokak köpeğine farklı bir şekilde seslenmekten geçmemeli.

Hayvan sevgisini bu şekilde sınıflandıranlara karşı, hayvanlara yapılan ayrımcı davranışları gördüğümüz yerde o insanların hayvan sevgisini sorgulama hakkını kendimizde bularak ve belki de yüksek sesle dile getirerek oluşturacağımız tepki ve bir nevi mahalle baskısı, dışlama yolu ile yenebiliriz.

Sokak köpeği, cins köpek ayrımını yazıda geçen anlamda ısrarla kullanan bir topluluk olabilir gerçekten de. Sokak köpeği sözünü değersizleştirme amacıyla kullanmak ve buna karşın sokak köpeği tanımını süslemek, püslemek, değiştirmek etkili bir çözüm değil.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön