View Single Post
Eski 31-01-2013, 13:17   #1181
meric_0101
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-01-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
ilk orkidemin bana karşı savaşı :)

arkadaşlar anneme doğum günü hediyesi aldığım orkidemle başım dertte. Öncelikle bu sitedeki cevaplayan forumu kuran arkadaşlara saygılarımı ve teşekkürlerimi iletirim çok başarılı bir forum. Benim sorunuma dönersek.

çiçeğimin genel hali



aşağıda resimlerini koyduğum orkide yaklaşık 3 aydır bizimle, doğu güneşi alıyo ve sulama kısmında ne yapacağımı bilemiyorum ve ben ilk defa bir orkide bakıyorum.

1) kökleri böyle olmaya başladı acaba çürüyormu ölüyormu ?




2) çiçek dalında bazı çıkıntılar var bunların çoğu çiçeklere yakın ama bir tanesi dalında. ne uzuyor ne kuruyor öylece kaldı acaba bi şeyler ters mi gidiyo neden çiçeğe dönmedi. Lütfen orkidemin sorununu yazabilirmisiniz? Ne yapmam lazım?




3) Bazı araştırmalarımda 2-3 günde bir yapraklarına spreyli su sıkın diyordu nem için bende yapıyordum ama şu 1 haftadır kestim çünkü çiçekte çillenmeler başladı ve toprağının hiç kurumadığı farkettim. Galiba toprağı iyi değil. Hazır satılan orkide toprağı almıştım hindistan cevizli lifli karışımlı olandan. Çiçeği var diye toprağınıda değiştiremiyorum altı resimlerde gördüğünüz gibi hep nemli görünüyor. Nasıl sulamam lazım haftada bir mi yoksa 10 günde bir mi?

Lütfen sorularıma cevaplayabilirse ustalarım çok mutlu olcam çok acemiyim ve çok üzülüyorum...

meric_0101 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön