View Single Post
Eski 31-01-2013, 10:10   #18
prıtt
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Türk köy tavuğu dediğimiz Bütün ırkların birbirleriyle karışmasından ortaya çıkan ortak bir özelliği olmayan herbiri özelliğini kendi baskın olduğu ırkından alan tavuk değil mi? Ben çok fazla ırklardan anlamam ama anadolu tavuğunu da merak ediyorum bir resmi falan var mı aceba?

Ben Ligth sussex ve Denizli besliyorum. Görsellikleri konusunda olsun, Ötüşü olsun ırkının en iyi özelliklerini taşımasını istiyorum ve bu hobiyi bu şekilde seviyorum. Her tavuğun ırkının gerektirdiklerine göre yumurta ve et verimi var. Mesela ben başta Ötüşü için denizli besledim ama toplasanız 3 ay anca yumurta verdi. Geriye kalan 9 ay yumurta vermedi. Şİmdi ötüşü için Denizli tavuğu besliyorum yumurtası için ise Sussex besliyorum.

Bu dünya da her ne ırk olursa olsun saf halini korumalıyız diye düşünüyorum.İster ingiliz ister türk.

Elmanın tadı ayrı kayısının ayrı kabağın ayrı. Hepsinin ırkını korumalıyız. Kabaktan karpuz almak ne kadar verimi arttırıp kaliteyi düşünüyorsa diğerlerinde de öyle diye düşünüyorum.

Kısaca bu dünyada ne varsa insanlık için var ve ırkını korumalıyız. Sonuçta hepsi insanlık için var. Genetiği ile oynanmamış herşeyin bu dünya için bi şekilde faydası var zararı yok...


Düzenleyen prıtt : 31-01-2013 saat 10:47
prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön