View Single Post
Eski 30-01-2013, 20:29   #19
erhan özkan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
gecikmiş bir yazı olduğundan inşallah istediğiniz köpeği bulmuşsunuzdur dilekleriyle başlıyor. Ancak yazımı köpek besleme heveslilerinin de okumasını istediğimden her şeye rağmen yazıyorum.köpek cinsleri sizin istediğiniz özellikte köpekleri bulmanızı kolaylaştırmak için insanlar tarafından belli amaçlar doğrultusunda geliştirilmişlerdir.ilk önce kriterlerinizi belirlerseniz ırk seçimi kolay olacaktır.ancak ilk önce şunu aklınızdan çıkarmayın,bu bir canlıdır ve aldığınızdan itibaren 10/18 yıl sizle beraber olacaktır.sizden ayrıldığında onu''softly'' öldürmüş olacak, onarılmaz zarar vereceksiniz. mesela kapitalizmin soygun tasarılarına uygun,en iyi pet olarak nitelendirilen köpek cinsleri şu anda barınakları doldurmaktadırlar,collie,dalmaçyalı,golden retriever, ve şlimdilerde de beagle lar kendilerine duyulan hevesin ya da modalarının geçmesiyle barınaklardadırlar. sokak köpekleri ise kan hatlarının bilinmemesi yüzünden ne yapacakları önceden kestirilemeyen davranışlar sergileyebilirler.
bu arada sevginin para karşılığı alınamayacağı,bu yüzden satın almaya karşı olduğunuz gibi cümleler kurmuşsunuz,ben üretici değilim ama şöyle bir düşünün adam sizin istediğiniz özelliklerde bir köpek yapacak,uğraşacak sonra da onu size hediye edecek peki ama neden?
bu arada alman çoban köpeği istemişsiniz ,onun sizin şartlarınıza uygun olduğunu düşünüyorsunuz nereden bu kanıya vardınız? tecrübesi olmayan bir kişide gsd, kurnazlığı yüzünden tam bir hiyerarşik mücadeleye girip çocuğunuza zarar verebilir.iyi bakılacak derken bahçeli bir ev bile olsa günde en az 1.5 / 2 saat ilgi egzersiz ihtiyacı vardır, bir de çok açık söyleyeyim,ortalama secereli bir yavru yaklaşık 1000.-€uro civarındadır, kan hattı belli olmayan bir kurt köpeğinin(!) sokak köpeğinden ne farkı var ki?= ya o da istenmeyen davranışlar sergilerse?
bu arada sokak köpekleri cinsi belli olan köpeklerden eğitimle daha kolay şekil alırlar, herşeye az da olsa kaabiliyetleri vardır.bizim düzeyimizdeki insanlara da o kadar eğitim yeter.
sokak köpekleri çok zorlu şartlarda yaşamaktadırlar,dünyaya gelen her canlının yaşamaya hakkı vardır.onlara lütfen sahip çıkalım.

erhan özkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön